Sungrow Smart Factory: Ταξίδι στον αθέατο κόσμο της παραγωγής Inverter

Sungrow Smart Factory: Ταξίδι στον αθέατο κόσμο της παραγωγής Inverter
Δευτέρα, 02/10/2023 - 12:08
  • H Sungrow, παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή inverter φωτοβολταϊκών, άνοιξε τις πύλες του εργοστασίου της στην πόλη Hefei στην Κίνα, αποκαλύπτοντας τον αθέατο κόσμο της παραγωγής αυτών των συστημάτων τεχνολογίας αιχμής.
  • Με περισσότερα από 340 GW εγκατεστημένης ισχύος, τα inverter της Sungrow συμβάλλουν καθοριστικά στην ενεργειακή μετάβαση του πλανήτη σε πράσινες μορφές ενέργειας, κάνοντας πράξη το όραμα της εταιρείας για «Καθαρή Ενέργεια για Όλους».

Αποτελώντας απαραίτητο στοιχείο για την αξιοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγουν τα φωτοβολταϊκά στοιχεία, τα inverter αποτελούν συσκευές τεχνολογίας αιχμής, οι οποίες παίζουν καθοριστικό ρόλο στη συνολική απόδοση ενός φωτοβολταϊκού έργου. H Sungrow, κορυφαία εταιρεία στην εξέλιξη, παραγωγή και διάθεση inverter φωτοβολταϊκών, δημιούργησε ένα ξεχωριστό video, μέσω του οποίου το κοινό μπορεί να περιηγηθεί στο εργοστάσιο στο Hefei της Κίνας, μιας από τις μεγαλύτερης μονάδες παραγωγής του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Sungrow_smart_factory_7.jpg

Με 20 γραμμές παραγωγής η παραγωγική ικανότητα της Sungrow επιτρέπει την παραγωγή άνω των 4 εκατομμυρίων inverter σε ετήσια βάση. Αυτό που όμως ξεχωρίζει το έξυπνο εργοστάσιο της Sungrow δεν είναι μόνο η ισχυρή δυνατότητα παραγωγής, αλλά κυρίως η κορυφαία ποιότητα και το υψηλό επίπεδο αυτοματισμού, το οποίο αφορά στην παραγωγή, τον ποιοτικό έλεγχο, αλλά και τη συσκευασία. Με την εταιρεία να διαθέτει τη μεγαλύτερη ομάδα έρευνας και εξέλιξης στον κλάδο με το προσωπικό R&D να αντιπροσωπεύει το 40% του συνολικού δυναμικού της, η διασφάλιση της άριστης διαδικασίας παραγωγής είναι απαραίτητη ώστε οι καινοτόμες λύσεις να προσφέρονται στους πελάτες με το υψηλότερο επίπεδο ποιότητας και αξιοπιστίας. Σε αυτό το πλαίσιο, το Sungrow Smart Factory, διαθέτει αποκλειστικό τμήμα PCB (Printed Circuit Board), όπου υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής 20 εκατομμυρίων μονάδων ανά έτος, με το επίπεδο αυτοματισμού να ξεπερνά το 90%, κάτι που σημαίνει ότι 9 στις 10 διαδικασίες παραγωγής ολοκληρώνονται αυτόματα. Αποτέλεσμα η κορυφαία ποιότητα και αξιοπιστία των προϊόντων της εταιρείας, στοιχείο που πιστοποιείται και από τη 10ετή εγγύηση που καλύπτει τόσο τα οικιακά inverter, όσο και τις αντίστοιχες μπαταρίες της εταιρείας.

Sungrow_smart_factory_5.jpg

Όλα τα παραπάνω έχουν συμβάλει ώστε η Sungrow να έχει εγκαταστήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 340GW inverter φωτοβολταϊκών σε παγκόσμια κλίμακα, ισχύς που αντιστοιχεί σε 471.100 GWh, ενέργεια ικανή να καλύψει τις ανάγκες 60 εκατομμυρίων ανθρώπων για περισσότερο από ενάμιση χρόνο. Αντίστοιχα, το όφελος για το περιβάλλον που προκύπτει, μεταφράζεται σε μια μείωση περίπου 380 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα σε ετήσια βάση. Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία και όσον αφορά στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο, με περισσότερα από 20GW να έχουν ήδη εγκατασταθεί, σημαντικό μέρος των οποίων να αφορά στην Ελληνική αγορά. Την ίδια στιγμή σειρά νέων έργων που εφαρμόζουν string και central inverter της Sungrow βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, συμβάλλοντας στην επιτάχυνση της διαδικασίας ενεργειακής μετάβασης της Ευρώπης. Το Sungrow Smart Factory αποτελεί βασικό κρίκο στην αλυσίδα δραστηριοτήτων της εταιρείας, χάρη στην αποδοτική και αξιόπιστη παραγωγή προηγμένων inverter, συμβάλλοντας καθοριστικά στο πραγμάτωση του στόχου της Sungrow για την προσφορά καθαρής ενέργειας για όλους.

Μπορείτε να δείτε την ξεχωριστή περιήγηση στο Sungrow Smart Factory μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

https://www.youtube.com/watch?v=HMVNjGIB2xQ