Schneider Electric: Δύο gold βραβεία για τις ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης ενέργειας

Schneider Electric: Δύο gold βραβεία για τις ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης ενέργειας
Δευτέρα, 17/07/2023 - 12:46

Για τις προηγμένες λύσεις της που στοχεύουν στην ενεργειακή απόδοση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, αλλά και στη δημιουργία «έξυπνων» πράσινων κτιρίων, διακρίθηκε ηSchneiderElectricστα φετινάHellenicResponsibleBusinessAwards. Συγκεκριμένα, έλαβεδύοgold βραβείαστις κατηγορίες «Διαχείριση Ενέργειας» και «Πράσινα Κτίρια/Δομημένο Περιβάλλον».

Οι συγκεκριμένες κατηγορίες επιβραβεύουν πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη, αναδεικνύοντας την αξία της επιχειρηματικότητας μέσα από καινοτόμες λύσεις, ενώ αναγνωρίζουν μοντέλα καινοτόμων κτιριακών κατασκευών που μειώνουν τις αρνητικές περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις.

Η Schneider Electric ξεχώρισε για τη στρατηγική της που εστιάζει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στην κυκλική οικονομία, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, στηρίζοντας τις βιομηχανίες, τις επιχειρήσεις και τις τοπικές κοινωνίες με προηγμένες τεχνολογίες και ολοκληρωμένες λύσεις. Παράλληλα, διακρίθηκε για το πρόγραμμαSchneider Electric Sustainability Impact (SSI) για το 2021-2025που επικεντρώνεται στην επίτευξη των στόχων για το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση, καθώς και στην ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα. Σκοπός του προγράμματος είναι μέχρι το 2025,1.000 κορυφαίοι προμηθευτές να έχουν μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στις δραστηριότητές τους κατά 50%και να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, εξοικονομώντας ταυτόχρονα ενέργεια.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει επίσης την αρχιτεκτονικήEco Struxure,η οποία με μια ποικιλία εφαρμογών, συμβάλλει στην εξοικονόμηση της κατανάλωσης της ενέργειας και τη βέλτιστη λειτουργικότητα των κτιρίων, αυξάνοντας τη βιωσιμότητά τους.

ΟΠασχάλης ΜπακούραςSEEDigitalServicesSolutionArchitectκαι η Κατερίνα Πέππα, ServicesSalesEngineer & InsideSalesTeamLeader, της Schneider Electric τόνισαν, κατά την παραλαβή του βραβείου για τη Διαχείριση Ενέργειας, ότι η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών και δεσμεύσεων της εταιρείας για εξασφάλιση ενεργειακής απόδοσης, μέσα από καινοτόμες λύσεις, νέα εργαλεία και εφαρμογές. Παράλληλα, συμπλήρωσαν ότι: «Αποστολή της SchneiderElectric είναι να αποτελέσει αξιόπιστο συνεργάτη για τους πελάτες της και να προωθήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό συνδυάζοντας παγκοσμίως κορυφαίες τεχνολογίες διεργασιών και ενέργειας και συνθέτοντας ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης, για κατοικίες, κτίρια, datacenters, υποδομές και βιομηχανίες. Συνεχίζουμε να προωθούμε την καινοτομία και να συνεργαζόμαστε με επιχειρήσεις και κοινότητες προκειμένου να πετύχουμε αειφόρο ανάπτυξη και τους στόχους μας για το περιβάλλον και την κοινωνία».

Αντίστοιχα, οΣταύρος Μποβολέτης,SalesTeamLeader RealEstateDevelopmentandEcoStruxureBuilding, SchneiderElectricδήλωσε σχετικά: «Η συγκεκριμένη βράβευση αντικατοπτρίζει τη δυναμική της Schneider Electric στον τομέα της ενέργειας και του ψηφιακού μετασχηματισμού. Η αφοσίωσή μας στη βιώσιμη ανάπτυξη μάς επιτρέπει να προσφέρουμε προηγμένες λύσεις που μειώνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και δημιουργούν πράσινα κτίρια. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε προηγμένες τεχνολογίες που στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στη δημιουργία έξυπνων κτιρίων».

Τα Hellenic Responsible Business Awards αναδεικνύουν τις συνεργασίες που δημιουργούν ένα νέο πρότυπο της ελληνικής επιχειρηματικότητας, παράγοντας θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον.