Η φον ντερ Λάιεν στο Ναϊρόμπι για την Αφρικανική Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα

Η φον ντερ Λάιεν στο Ναϊρόμπι για την Αφρικανική Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα
Unsplash
Δευτέρα, 04/09/2023 - 16:00

Αύριο, 5 Σεπτεμβρίου, η Πρόεδρος κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα μεταβεί στο Ναϊρόμπι της Κένυας, όπου θα συμμετάσχει στη φετινή Αφρικανική Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα.

Η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν προσκλήθηκε να προβεί σε δηλώσεις κατά την έναρξη της υψηλού επιπέδου Συνόδου Κορυφής, μεταξύ 9:00 και 10:00 ώρα Ελλάδος.

Αργότερα, περίπου στις 12:30 ώρα Ελλάδος, η Πρόεδρος θα συμμετάσχει σε συζήτηση πάνελ με θέμα «Νέα παγκόσμια αρχιτεκτονική χρηματοδότησης για το κλίμα», μαζί με τους Προέδρους της Κένυας και της Γκάνας, τον Πρωθυπουργό της Αιγύπτου, τον Πρόεδρο της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και τον Πρόεδρο της COP28.

Η εναρκτήρια ομιλία της Προέδρου, καθώς και η συζήτηση πάνελ, θα μεταδοθούν ζωντανά στο EbS.

Στο περιθώριο της Συνόδου, η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος της Κένυας, κ. William Ruto, θα παρουσιάσουν τη στρατηγική και τον χάρτη πορείας της Κένυας για το πράσινο υδρογόνο. Η στρατηγική και ο χάρτης πορείας για το πράσινο υδρογόνο θα υλοποιηθούν με τη στήριξη της παγκόσμιας επενδυτικής στρατηγικής της ΕΕ Global Gateway και θα καθορίσουν τις φιλοδοξίες της Κένυας για την ανάπτυξη εγχώριας βιομηχανίας πράσινου υδρογόνου τα επόμενα έτη.

Η φετινή Σύνοδος συνδιοργανώνεται από τη Δημοκρατία της Κένυας και την Επιτροπή της Αφρικανικής Ένωσης με θέμα «Προώθηση της πράσινης ανάπτυξης και λύσεων χρηματοδότησης για το κλίμα για την Αφρική και τον κόσμο». Στη Σύνοδο, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, πολυμερείς θεσμοί, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, του ιδιωτικού τομέα και των νέων, θα συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής στην Αφρική και θα προετοιμάσουν την επικείμενη COP28, η οποία θα ξεκινήσει στα τέλη Νοεμβρίου στο Ντουμπάι.