Οι εργαζόμενοι στις υπεράκτιες πλατφόρμες πετρελαίου σε απεργία

Οι εργαζόμενοι στις υπεράκτιες πλατφόρμες πετρελαίου σε απεργία
Σάββατο, 08/04/2023 - 07:37

Περισσότεροι από 1.300 υπεράκτιοι εργαζόμενοι πρόκειται να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία σε μια διαμάχη για τους μισθούς.

Η Unite προειδοποίησε ότι δεκάδες πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου θα οδηγηθούν σε «ακινησία» από την επίσχεση εργασίας από τις 24 Απριλίου.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εργολάβοι και οι φορείς εκμετάλλευσης μπορούν εύκολα να αντέξουν οικονομικά να δώσουν στα μέλη της Unite μια αξιοπρεπή αύξηση των μισθών.

Το μέγεθος της εταιρικής απληστίας στον υπεράκτιο τομέα πρέπει να αμφισβητηθεί.

1.350 υπεράκτιοι εργαζόμενοι θα λάβουν τώρα μέρος σε ένα πρωτοφανές τσουνάμι απεργιακών κινητοποιήσεων για 48 ώρες, ενώ εκατοντάδες άλλοι θα τους ακολουθήσουν.

Η Unite θα στηρίξει όλα τα μέλη μας σε κάθε βήμα σε αυτόν τον αγώνα για καλύτερες θέσεις εργασίας, αμοιβές και συνθήκες» αναφέρει η ανακοίνωση της Unite.

Οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις περιλαμβάνουν ηλεκτρολόγους, τεχνικούς παραγωγής και μηχανολόγους, εκτός από το πλήρωμα καταστρώματος, ικριωτές χειριστές γερανών, σωληνουργούς, επιμεταλλωτές και τεχνίτες εξέδρας.

Ο Τζον Μπόλαντ, βιομηχανικός υπεύθυνος της Unite, πρόσθεσε: «Η Unite έλαβε μια εμφατική εντολή για την υποστήριξη της απεργιακής δράσης.

Είναι ιστορική και θα είναι η μεγαλύτερη υπεράκτια στάση εργασίας εδώ και μια γενιά.

Τα μέλη της Unite είναι αποφασισμένα να πάρουν το μερίδιο που τους αναλογεί και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.

Αυτό δεν αφορά αποκλειστικά τους μισθούς, αλλά και το ωράριο εργασίας, τις διακοπές και την ασφάλεια των υπεράκτιων δραστηριοτήτων.

«Το εργατικό δυναμικό θεωρείται δεδομένο εδώ και χρόνια, αλλά τώρα η αξία του θα γίνει έντονα αισθητή όταν η απεργία θα οδηγήσει σε ακινησία δεκάδες πλατφόρμες».