Ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
Τετάρτη, 05/04/2023 - 09:06

Ρώσος αξιωματικός ο οποίος επικαλείται το RIA, ένα πολωνικής κατασκευής drone, το οποίο ζύγιζε περισσότερο από 2 κιλά, συνετρίβη κοντά στο σταθμό. Το πρακτορείο ειδήσεων δεν διευκρίνισε πότε έγινε αυτό.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο σημερινές δηλώσεις ρώσου αξιωματικού, ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) συνετρίβη κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, ενώ ο επικεφαλής του παγκόσμιου οργανισμού εποπτείας της πυρηνικής ενέργειας αναμένεται στη Ρωσία για συνομιλίες σχετικά με την ασφάλεια του σταθμού.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) Ραφαέλ Γκρόσι πρόκειται να μεταβεί σήμερα στη ρωσική περιφέρεια του Καλίνινγκραντ, μια εβδομάδα αφού επισκέφθηκε την εγκατάσταση στη Ζαπορίζια της νότιας Ουκρανίας, η οποία ελέγχεται από ρωσικές δυνάμεις.

Ο Γκρόσι ασκεί πίεση για τη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης γύρω από τη μεγαλύτερη πυρηνική εγκατάσταση της Ευρώπης, η οποία έχει δεχθεί επανειλημμένα βομβαρδισμούς, με τη Ρωσία και την Ουκρανία να αλληλοκατηγορούνται για τους βομβαρδισμούς αυτούς.