Ουκρανία: Ένας νεκρός στο Κίεβο από επιθέσεις - Ζημιές σε δύο ενεργειακές υποδομές στην Οδησσό

Ουκρανία: Ένας νεκρός στο Κίεβο από επιθέσεις - Ζημιές σε δύο ενεργειακές υποδομές στην Οδησσό
Πέμπτη, 26/01/2023 - 12:45

Ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε πως ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί όταν ρωσικός πύραυλος έπληξε κτίρια στο νότιο τμήμα του Κιέβου. «Έχουμε πληροφορίες για έναν νεκρό και δύο τραυματίες στην συνοικία Γκολοσιίβσκι, στον νότιο τμήμα της πρωτεύουσας», ανέφερε σε μήνυμά του στο Telegram.

Από την πλευρά της η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου διευκρίνισε ότι οι απώλειες οφείλονται σε θραύσματα πυραύλου που καταρρίφθηκε.

Η ιδιωτική εταιρεία ηλεκτροδότησης DTEK ανακοίνωσε ότι «έκτακτες» διακοπές ρεύματος ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στην ουκρανική πρωτεύουσα και τρεις περιφέρειες εν μέσω των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων. «Είναι ένα προληπτικό μέτρο που θα επιτρέψει να αποφευχθούν σημαντικές ζημιές στις ηλεκτρικές υποδομές αν οι πύραυλοι του εχθρού πλήξουν τον στόχο τους», διευκρινίζει η εταιρεία στο Telegram.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκτός από το Κίεβο, το μέτρο των διακοπών ρεύματος έχει εφαρμοστεί στην περιφέρεια της πρωτεύουσας, όπως και σε αυτές της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, και του Ντνιπροπετρόφσκ, στην κεντροανατολική.

Aξιωματούχος της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας της Οδησσού ανέφερε: «Δύο κρίσιμης σημασίας ενεργειακές υποδομές στην περιφέρεια της Οδησσού υπέστησαν ζημιές».

Τελευταία τροποποίηση στις 26/01/2023 - 13:03