Αυστρία: Μέτρα ενίσχυσης και για μεγαλύτερα νοικοκυριά ενέκρινε η κυβέρνηση

Αυστρία: Μέτρα ενίσχυσης και για μεγαλύτερα νοικοκυριά ενέκρινε η κυβέρνηση
Πέμπτη, 26/01/2023 - 11:13

Εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο η τροπολογία της κυβέρνησης για το ανώτατο όριο τιμών ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να συμπεριληφθούν και τα νοικοκυριά με περισσότερα από τρία άτομα από την 1η Ιουνίου του 2023 έως τις 30 Ιουνίου του 2024.

Σύμφωνα με την υπουργό Περιβάλλοντος Leonore Gewessler και την πρόεδρο του συλλόγου των Πρασίνων, Sigrid Maurer: «Θα υπάρχει πλέον επιδότηση επιπρόσθετου κόστους ηλεκτρικής ενέργειας ύψους 105 ευρώ ετησίως για κάθε επιπλέον άτομο που εγγράφεται στα νοικοκυριά με περισσότερα από τρία άτομα. Αυτό έρχεται να προστεθεί στη βασική ποσόστωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας έως 2.900 κιλοβατώρες ετησίως ανά σημείο μέτρησης», πρόσθεσαν.

Επιπλέον, 700.000 πολυπρόσωπα νοικοκυριά θα καλυφθούν επίσης από τις παροχές για τη συγκράτηση του κόστους στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες θα είναι αυτόματες για περισσότερα από τα μισά, δήλωσε ο υφυπουργός Florian Tursky, προσθέτοντας ότι θα αντικατοπτρίζουν καλύτερα την κοινωνία από τα μέσα του 2023.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ρεπορτάζ του euroactiv.gr, για να μην αδικηθούν όσοι λαμβάνουν ηλεκτρική ενέργεια για την κατοικία τους από σύμβαση προμήθειας που χαρακτηρίζεται ως γεωργική, δασική ή εμπορική, η πρόσβαση στην επιδότηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας ανοίγει επίσης για την ομάδα αυτή μέχρι το τέλος του 2024.

«Δεν εγκαταλείπουμε τους αγρότες και τους επιχειρηματίες αυτής της χώρας», δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Norbert Totschnig (ÖVP) κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας. Η κυβέρνηση στηρίζει τους ανθρώπους «γρήγορα και γραφειοκρατικά», πρόσθεσε.