Ουκρανία: Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης
Τρίτη, 29/11/2022 - 14:56

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των ουκρανικών αρχών προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως το σύστημα ηλεκτροδότησης, μια βδομάδα μετά τις ρωσικές επιθέσεις που χτύπησαν, προκαλώντας μεγάλες ζημιές, τις ενεργειακές υποδομές της χώρας.

Η Ukrenegro, εταιρία διαχείρισης του εθνικού δικτύου ενέργειας σε σχετική ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε: «Έως τις 11:00 π.μ. στις 29 Νοεμβρίου, οι παραγωγοί ηλεκτρισμού παρέχουν το 70% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία. Το τωρινό έλλειμμα δυναμικότητας είναι 30%». Τονίζουμε ότι το γενικό έλλειμμα στο σύστημα ενέργειας είναι συνέπεια των επτά κυμάτων ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων στην ενεργειακή υποδομή της χώρας».

Η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία, DTEK, ανακοίνωσε χθες ότι θα μειώσει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κατά 60% για τους καταναλωτές στο Κίεβο καθώς οι θερμοκρασίες κινούνται στο επίπεδο του 0 ° Κελσίου.

Η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους καταναλωτές να εξοικονομούν ενέργεια για να αποτραπεί η ανάγκη για περισσότερες έκτακτες διακοπές στην ηλεκτροδότηση και προκειμένου να βοηθήσουν τα αρμόδια συνεργεία να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις που έχουν στόχο να προκαλέσουν δεινά σε αμάχους συνιστούν έγκλημα πολέμου. Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι επιτίθεται σε νόμιμους στρατιωτικούς στόχους.