Γαλλία: Να χρησιμοποιήσουμε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και πυρηνική ενέργεια

Γαλλία: Να χρησιμοποιήσουμε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και πυρηνική ενέργεια
Unsplash
Τετάρτη, 02/11/2022 - 16:49

Υπέρ του μείγματος ΑΠΕ και πυρηνικής ενέργειας τάχθηκε η υπουργός Ενεργειακής Μετάβασης της Γαλλίας Ανιές Πανιέ-Ρουνασέρ καλώντας ταυτόχρονα τους Γάλλους βουλευτές να ψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο που παρουσίασε στην Εθνοσυνέλευση.

«Πρέπει να ξεφύγουμε από τη στείρα αντιπαράθεση μεταξύ των ανανεώσιμων πηγών και της πυρηνικής ενέργειας, μεταξύ κλίματος και βιοποικιλότητας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούν μέρος των ουσιαστικών λύσεων, για την έξοδο από τα ορυκτά καύσιμα με τον ίδιο τρόπο όπως η πυρηνική ενέργεια. Αν θέλουμε να προστατεύσουμε τη βιοποικιλότητα, η οποία υποφέρει πάρα πολύ από την κλιματική αλλαγή, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την πυρηνική» δήλωσε η Ανιές Πανιέ-Ρουνασέρ.

Η Γαλλίδα υπουργός τόνισε την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την εφαρμογή του μείγματος, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και πυρηνικής, το οποίο, όπως τονίζει, είναι επιβεβλημένο.

Σύμφωνα εξάλλου με την εφημερίδα Le Figaro, εκπρόσωπος της υπουργού ανέφερε: "Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι η εθνική αντιπροσωπεία θα έλθει σε αντίθεση με ένα κείμενο που σκοπεύει να επιταχύνει την παραγωγή ενέργειας στο έδαφός μας". O ίδιος δήλωσε ότι "η κοινή γνώμη είναι όλο και περισσότερο υπέρ ενός σημαντικού μεριδίου της πυρηνικής ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα", επισημαίνοντας: "Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα μπορέσουμε να βρούμε την πλειοψηφία για να προχωρήσουμε αυτό το κείμενο, σε μια περίοδο που η χώρα μας αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου ενεργειακή κρίση".