Κίεβο: Αποκατάσταση ηλεκτροδότησης και υδροδότησης μετά τα ρωσικά πλήγματα

Κίεβο: Αποκατάσταση ηλεκτροδότησης και υδροδότησης μετά τα ρωσικά πλήγματα
Τρίτη, 01/11/2022 - 12:09

Το 80% των κατοίκων της ουκρανικής πρωτεύουσας είχαν μείνει χωρίς πόσιμο νερό και σε 350.000 νοικοκυριά είχε διακοπή η ηλεκτροδότηση

«Αποκαταστάθηκαν» η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση στο σύνολο του Κιέβου, μία ημέρα αφού οι ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας είχαν προκαλέσει μαζικές διακοπές, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο.

Η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση «έχουν αποκατασταθεί πλήρως», ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, μέσω του Telegram, μετά τα μαζικά ρωσικά πλήγματα της Δευτέρας εναντίον ουκρανικών υποδομών, που είχαν σαν αποτέλεσμα το 80% των κατοίκων του Κιέβου να μείνει χωρίς πόσιμο νερό και 350.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν χθες υποδομές σε τουλάχιστον έξι ουκρανικές περιοχές, σύμφωνα με ανακοίνωσή του αρχηγού του γενικού επιτελείου στρατού της Ουκρανίας. Αξιωματούχοι της χώρα επεσήμαναν ακόμα ότι επλήγησαν ενεργειακές υποδομές, μεταξύ των οποίων υδροηλεκτρικά φράγματα, με αποτέλεσμα να διακοπούν η ηλεκτροδότηση, η υδροδότηση και η θέρμανση σε πολλές περιοχές.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Χάρκοβο, ανέφερε στο Telegram ότι περίπου 140.000 κάτοικοι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά τις επιδρομές, μεταξύ των οποίων και περίπου 50.000 στην πόλη του Χαρκόβου.

Από την πλευρά του ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιγκάλ δήλωσε ότι 18 στόχοι -κυρίως ενεργειακές υποδομές- επλήγησαν χθες από πυραύλους και drones σε δέκα επαρχίες της χώρας.