Ο καιρός το Νοέμβριο δεν δείχνει να έρχεται κρύο - Οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου μειώνονται

Ο καιρός το Νοέμβριο δεν δείχνει να έρχεται κρύο - Οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου μειώνονται
Τρίτη, 01/11/2022 - 11:56

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, oι μακροπρόθεσμες προοπτικές των μετεωρολόγων δείχνουν ότι ο καιρός το Νοέμβριο θα είναι ζεστός.

Για έναν ήπιο Νοέμβριο ετοιμάζεται η Ευρώπη, από πλευράς καιρού, μειώνοντας την πίεση στην αποθήκευση φυσικού αερίου καθώς η ενεργειακή κρίση της περιοχής περιορίζει τις προμήθειες ενόψει του χειμώνα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, oι μακροπρόθεσμες προοπτικές των μετεωρολόγων της Maxar Technologies και Marex δεν δείχνουν κρύο αυτόν τον μήνα, ανακουφίζοντας τα νοικοκυριά που ανησυχούν για το κόστος της θέρμανσης και τις κυβερνήσεις που επιθυμούν να διατηρήσουν τα αποθέματα φυσικού αερίου.

«Όσον αφορά τη ζήτηση ενέργειας, το ζεστό ξεκίνημα του Νοεμβρίου θα ήταν ένα ευπρόσδεκτο σημάδι δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης της παγκόσμιας ενέργειας», δήλωσε ο Matthew Dross, μετεωρολόγος της Maxar. «Παρόλα αυτά, περιστασιακές κρίσεις κρύου δεν μπορούν να αποκλειστούν για τον Νοέμβριο και τη χειμερινή σεζόν 2022-2023 συνολικά».

Οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου έχουν μειωθεί σημαντικά από τότε που κορυφώθηκαν τον Αύγουστο, αλλά εξακολουθούν να είναι περίπου 80% πάνω από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους.

Ο καιρός στη βορειοδυτική Ευρώπη αναμένεται να είναι ασυνήθιστα ήπιος για την εποχή

Έντονα ανώτερες από τις κανονικές θερμοκρασίες αναμένονται στις αρχές Νοεμβρίου, ενώ ο ήπιος καιρός θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια του μήνα. Άλλοι μετεωρολόγοι βλέπουν πιθανή επιστροφή στις μέσες θερμοκρασίες κατά το δεύτερο μισό του Νοεμβρίου.

Το φθινόπωρο στην Ευρώπη ήταν ήδη ασυνήθιστα θερμό. Αυτό βοήθησε στη διατήρηση του φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης, οι οποίες είναι τώρα περίπου 95% γεμάτες σε όλη την ήπειρο, με τις εγκαταστάσεις της Γερμανίας να βρίσκονται πάνω από το στόχο, σχεδόν στο 99%.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Γερμανίας Deutscher Wetterdienst δήλωσε ότι ο ζεστός καιρός στη χώρα θα συνεχιστεί, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας βλέπει επίσης να διατηρούνται υψηλότερες από τις συνήθεις θερμοκρασίες. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πιθανότητες ενός χειμώνα ψυχρότερου από το κανονικό αυξάνονται στην πραγματικότητα, αν και το πιο πιθανό σενάριο παραμένει ένας μέσος χειμώνας μέχρι τον Ιανουάριο, δήλωσε η βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία.