Χωρίς ρωσικό φυσικό αέριο έως αύριο η Ιταλία

Χωρίς ρωσικό φυσικό αέριο έως αύριο η Ιταλία
Δευτέρα, 03/10/2022 - 08:51

Στην ανακοίνωση της Eni διευκρινίζεται ότι η Gazprom δηλώνει πως δεν είναι σε θέση να μεταφέρει αέριο προς την Ιταλία μέσω της Αυστρίας.

Μέχρι αύριο θα μείνει χωρίς ρωσικό αέριο η Ιταλία σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Eni, η οποία τονίζει ότι δεν θα παραλάβει φυσικό αέριο από την Gazpromσήμερα Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και ότι η κατάσταση αναμένεται να παραμείνει η ίδια μέχρι και αύριο 4 Οκτωβρίου.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας διευκρινίζεται ότι η Gazprom δηλώνει πως δεν είναι σε θέση να μεταφέρει αέριο προς την Ιταλία μέσω της Αυστρίας.

Για το λόγο αυτό ο Ρώσος πρέσβης στην Ιταλία, κλήθηκε στο υπουργείο εξωτερικών της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στον ιταλικό τύπο, η κυβέρνηση Ντράγκι αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις σχετικά με την ολοένα και αυξανόμενη ένταση, το σαμποτάζ στον αγωγό Nord Stream και, συνολικά, για τις πρόσφατες κινήσεις της κυβέρνησης της Μόσχας.

Ο Αντόνιο Ταϊάνι, συντονιστής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε σχετικά: «Καλώς έπραξε το υπουργείο Εξωτερικών μας, που κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη. Είμαστε με το ΝΑΤΟ και όταν υπάρχει μια κατάσταση επιφυλακής, λόγω πυρηνικής απειλής, ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στη χώρα μας πρέπει να μας δώσει εξηγήσεις. Και σε ό,τι αφορά την εμπλοκή τους στο σαμποτάζ του Nord Stream».