Μακρόν και Σολτς συζητούν το απόγευμα για την ενεργειακή κρίση και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

Μακρόν και Σολτς συζητούν το απόγευμα για την ενεργειακή κρίση και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη
Δευτέρα, 05/09/2022 - 15:39

Τηλεδιάσκεψη με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς θα έχει σήμερα το απόγευμα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Τη συζήτηση θα μονοπωλήσει η ενεργειακή κρίση και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για την αντιμετώπισή της.

Όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων: «Η συνομιλία τους θα αφορά την ενεργειακή κατάσταση στην Ευρώπη και τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την διαφύλαξη της ασφάλειας της τροφοδοσίας, την παρέμβαση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και την διατήρηση της πλήρους αλληλεγγύης των κρατών μελών. Θα συζητήσουν συμπληρωματικά μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την προστασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Να σημειωθεί πως ο γάλλος Πρόεδρος Μακρόν προήδρευσε την Παρασκευή σε συμβουλίου Άμυνας με θέμα: «Μέτρα για την αποφυγή της διακοπής παροχής φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος τον χειμώνα».

Η Γαλλία μπορεί «να αποφύγει τα περιοριστικά μέτρα» χάρη στην «νηφαλιότητα και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», κυρίως μέσω των ανταλλαγών με την Ισπανία και την Γερμανία, δήλωσε μετά την συνεδρίαση του συμβουλίου Αμυνας η Ανιές Πανιέ-Ρυνασέρ, υπουργός Ενεργειακής Μετάβασης. Η Γαλλία έχει «με τις δύο αυτές χώρες σημαντικές ανταλλαγές φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος, και έχουμε συμπεράνει ότι αυτή η αμοιβαία αλληλεγγύη θα πρέπει να ενισχυθεί από τον χειμώνα αυτόν», είπε χαρακτηριστικά.