Ο πρώτος σταθμός του γεωτρύπανου Abdülhamid Han αναμένεται να είναι η Μεσόγειος Θάλασσα

Ο πρώτος σταθμός του γεωτρύπανου Abdülhamid Han αναμένεται να είναι η Μεσόγειος Θάλασσα
Τετάρτη, 06/07/2022 - 13:09

Ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε ότι «το γεωτρύπανο Abdülhamid Han θα μεταβεί στον πρώτο του σημείο εργασίας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου».

Επίσης δήλωσε ότι «το πλοίο Castorone θα εκτελεί εργασίες τοποθέτησης σωλήνων στα βαθιά τμήματα της Μαύρης Θάλασσας, ενώ πιθανότατα θα ξεκινήσει τις πρώτες δραστηριότητές του τις ημέρες των εορτών».

Ο πρώτος σταθμός του γεωτρύπανου Abdülhamid Han αναμένεται να είναι η Μεσόγειος Θάλασσα

Ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, δήλωσε ότι συζητήθηκαν 5-6 εναλλακτικές λύσεις για τον πρώτο σταθμό εργασίας του γεωτρύπανου Abdülhamid Han και δήλωσε: «Θα κάνουμε υπομονή για έναν ακόμη μήνα, Θεού θέλοντος. Ο τόπος εργασίας θα είναι πιθανότατα η Μεσόγειος».

Ο Ντονμέζ, ο οποίος έκανε αξιολογήσεις για το γεωτρύπανο Abdülhamid Han που επισκέφθηκε στο λιμάνι Taşucu της Μερσίνας, δήλωσε ότι το πλοίο είναι ένα από τα πέντε πλοία που ονομάζονται 7ης γενιάς στον κόσμο.

Ο Τούρκος Υπουργός, επισημαίνοντας ότι το 4ο γεωτρύπανο της Τουρκίας Abdulhamid Han, το οποίο θα συμμετάσχει σε εργασίες εξερεύνησης υδρογονανθράκων, διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, δηλώνοντας ότι «συνεχίζουμε τις γεωτρήσεις μας στις δικές μας θαλάσσιες περιοχές επιπτώσεων στη Γαλάζια Πατρίδα εδώ και 4 χρόνια χωρίς διακοπή. Η μεγαλύτερη δύναμή μας είναι τα γεωτρύπανα βαθέων υδάτων του στόλου μας. Πρώτα το Fatih, στη συνέχεια το Yavuz και πιο πρόσφατα το γεωτρύπανο Kanuni εντάχθηκαν στο στόλο μας».

Αναφέροντας ότι το μεγαλύτερο μέρος του ενεργειακού στόλου της Τουρκίας συνεχίζει τις δραστηριότητές του στη Μαύρη Θάλασσα, ο Ντονμέζ δήλωσε ότι «για να υλοποιήσετε τους στόχους, πρέπει να ενισχύσετε τον στόλο και το ανθρώπινο δυναμικό σας. Πλησιάζουμε στο τέλος των προσπαθειών μας να προετοιμάσουμε το τελευταίο μας πλοίο για τον πρώτο του σταθμό εργασίας».

Επισημαίνοντας ότι το πλοίο Abdülhamid Han διαθέτει μια τεχνολογία που διευκολύνει, ο Ντονμέζ δήλωσε ότι «το πλοίο μας θα μεταβεί στον πρώτο του σταθμό εργασίας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Για τον πρώτο σταθμό υπηρεσίας συζητούνται 5-6 εναλλακτικές λύσεις. Ελπίζω να κάνουμε υπομονή για έναν ακόμη μήνα. Ο τόπος υπηρεσίας θα είναι πιθανότατα η Μεσόγειος».

Αναφερόμενος στις μελέτες σχετικά με το φυσικό αέριο που ανακαλύφθηκε στη Μαύρη Θάλασσα, ο υπουργός Ντονμέζ δήλωσε ότι «το καθήκον του πλοίου Castoro 10 στα ρηχά τμήματα έχει σχεδόν τελειώσει. Το πλοίο Castorone θα κάνει τις εργασίες τοποθέτησης των σωλήνων στα βαθιά της θάλασσας. Πιθανότατα θα ξεκινήσει τις πρώτες δραστηριότητές του τις ημέρες των εορτών”.

Τελευταία τροποποίηση στις 06/07/2022 - 13:43