ΗΠΑ: Η Πολιτεία με την ακριβότερη βενζίνη

ΗΠΑ: Η Πολιτεία με την ακριβότερη βενζίνη
Τετάρτη, 18/05/2022 - 07:14

Ρεκόρ όλων των εποχών σημείωσαν οι τιμές στα πρατήρια βενζίνης στις ΗΠΑ, με τους αναλυτές να περιμένουν περαιτέρω άνοδο το επόμενο διάστημα.

H μέση τιμή για ένα γαλόνι βενζίνης (3,785 λίτρα) ξεπέρασε τα 6 δολάρια στην Καλιφόρνια.

Ειδικότερα, ο μέσος όρος της πολιτείας της Καλιφόρνια για ένα γαλόνι βενζίνης έχει ξεπεράσει τα 6 δολάρια, καθιστώντας τα καύσιμα στη συγκεκριμένη Πολιτεία τα πιο ακριβά στις ΗΠΑ.

Η μέση τιμή στην αντλία στην Καλιφόρνια έφτασε την Τρίτη στο ρεκόρ των 6,021 δολαρίων ανά γαλόνι, σύμφωνα με την American Automobile Association. Οι τιμές είναι αυξημένες κατά 31 σεντς ανά γαλόνι τον τελευταίο μήνα και κατά 1,89 δολάρια υψηλότερες από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Ενώ οι τιμές στην Καλιφόρνια είναι οι υψηλότερες στη χώρα, ο εθνικός μέσος όρος των 4,523 δολαρίων αποτελεί επίσης ρεκόρ, με κάθε πολιτεία να έχει πλέον μέσο όρο πάνω από 4 δολάρια.

Το απότομο άλμα οφείλεται εν μέρει στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

«Το υψηλό κόστος του πετρελαίου οδηγεί σε αυτές τις υψηλές τιμές στις αντλίες για τους καταναλωτές», δήλωσε τη Δευτέρα σε ανακοίνωσή του ο Άντριου Γκρος, εκπρόσωπος της AAA.

Οι λιανικές τιμές του ντίζελ αυξάνονται επίσης ανοδικά, με τον εθνικό μέσο όρο να φτάνει την Τρίτη στο ρεκόρ των 5,573 δολαρίων ανά γαλόνι. Οι τιμές είναι αυξημένες κατά 2,40 δολάρια τον τελευταίο χρόνο.

Τελευταία τροποποίηση στις 18/05/2022 - 07:14