H Vodafone Bussines κατοχύρωσε έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για τον ΔΕΔΔΗΕ και τα ΕΛΤΑ

H Vodafone Bussines κατοχύρωσε έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για τον ΔΕΔΔΗΕ και τα ΕΛΤΑ
Πέμπτη, 06/04/2023 - 08:15

Στο Vodafone Business κατακυρώθηκαν πρόσφατα δύο διαγωνισμοί του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αφορούν στην υλοποίηση έργων ψηφιακού μετασχηματισμού στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, που θα συμβάλουν αντίστοιχα στην επιχειρησιακή βελτίωση του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) και την ψηφιακή θωράκιση των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).

Με την εξέλιξη αυτή, η Vodafone ξεπερνά το ορόσημο των €200 εκατ. σε ό,τι αφορά την αξία των συμβάσεων με δημόσιους οργανισμούς κατά το οικονομικό έτος 2022-2023.

Πιο αναλυτικά, το Vodafone Business έγινε οριστικός ανάδοχος του έργου «Προμήθεια, υλοποίηση, συντήρηση και λειτουργία Πληροφοριακού Συστήματος για την προστασία εγγράφων και δεδομένων και διαχείριση πρόσβασης χρηστών στα πληροφοριακά συστήματα του ΔΕΔΔΗΕ». Το έργο αφορά στην υλοποίηση μίας ολιστικής προσέγγισης για την προστασία των εγγράφων και δεδομένων του ΔΕΔΔΗΕ και τη διαχείριση δικαιωμάτων πρόσβασης χρηστών στο Πληροφοριακό του Σύστημα, μέσω της προμήθειας ενός συνόλου λύσεων υλικού και λογισμικού ασφαλείας. Το έργο περιλαμβάνει υπηρεσίες υλοποίησης και παραγωγικής λειτουργίας, υπηρεσίες λειτουργικής υποστήριξης και υπηρεσίες διοίκησης έργου, ενώ η σύμβαση είναι συνολικού ύψους 24 εκατ. ευρώ και η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Netcompany -Intrasoft.

Παράλληλα, το Vodafone ανέλαβε την υλοποίηση του έργου «Παροχή κύριας και εφεδρικής υποδομής καταστροφών (Disaster Recovery Site) ως υπηρεσία» για λογαριασμό των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ). Το εν λόγω έργο περιλαμβάνει επίσης την διαδικτυακή σύνδεση του Data Center και του DRS για την εξυπηρέτηση των αναγκών των φιλοξενούμενων εφαρμογών web, τη διαχείρισή τους μέχρι και το επίπεδο του λειτουργικού συστήματος, τη δικτυακή διασύνδεση μεταξύ του DRS και της κύριας υποδομής του Data Center, καθώς και τη εύρυθμη λειτουργία και δικτυακή διασύνδεση με τις υπάρχουσες δικτυακές υποδομές των ΕΛΤΑ. Το ύψος της σύμβασης ανέρχεται στα 3,6 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή την ανάθεση των έργων αυτών, ο Γιώργος Τζανετάκος, Γενικός Διευθυντής του Vodafone Business, δήλωσε: “H Vodafone έχει τους πόρους, το ταλέντο και την τεχνογνωσία που απαιτείται για να υποστηρίξει την ψηφιακή μετάβαση της Ελλάδας, αναλαμβάνοντας σύνθετα έργα ψηφιοποίησης στα πεδία των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, αλλά και των Έξυπνων Πόλεων, με άμεσα οφέλη για πολίτες, επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς. Μάλιστα, σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως ξεπεράσαμε τον αρχικό στόχο των €200 εκατ. που είχαμε θέσει για το οικονομικό έτος 2022-2023. Η αξία των έργων που έχουμε αναλάβει ανήλθε σε πάνω από €240 εκατ. και είμαι βέβαιος πως θα συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά την συμβολή μας στο ψηφιακό ταξίδι της χώρας».