ΔΕΔΔΗΕ: Συνεχίζονται οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση στο Νομό Μαγνησίας μετά την κακοκαιρία Daniel

ΔΕΔΔΗΕ: Συνεχίζονται οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση στο Νομό Μαγνησίας μετά την κακοκαιρία Daniel
Τετάρτη, 06/09/2023 - 13:54

Η κακοκαιρία έπληξε 13 γραμμές Μέσης Τάσης και σχεδόν 750 υποσταθμούς που ηλεκτροδοτούν την πόλη του Βόλου και όμορους οικισμούς

ΟΔΕΔΔΗΕανακοινώνει ότι συνεχίζονται πυρετωδώς οι εργασίες των συνεργείων του για τηναποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιώνπου έχουν προκληθεί στο Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας από τη σφοδρή κακοκαιρία Daniel σε όλες τις πληγείσες περιοχές.

Αναλυτικότερα,στο Νομό Μαγνησίας, η κακοκαιρία έπληξε 13 γραμμές Μέσης Τάσηςκαθώς και περίπου 750 υποσταθμούς που ηλεκτροδοτούν τμήμα της πόλης του Βόλου και όμορους οικισμούς.

Με τις τεράστιες προσπάθειες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ και με την κινητοποίηση όλων των δυνάμεών του, αυτή την ώρα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης έχουν περιοριστεί σε 4 γραμμές Μέσης Τάσης και σε περίπου 570 υποσταθμούς που επηρεάζουν, εκτός από την περιοχή του Βόλου, και χωριά στο ορεινό και παραλιακό Πήλιο.

Έως τις πρώτες απογευματινές ώρες ωστόσο, εκτιμάται ότισημαντικό τμήμα του κέντρου του Βόλου θα επανηλεκτροδοτηθεί. Παράλληλα μέχρι το μεσημέρι αναμένεται και η επανηλεκτροδότηση τμήματος της Σκιάθου.

Σχετικά με τις υπόλοιπες πληγείσες περιοχές, να σημειωθεί ότι το τμήμα της Καρδίτσας αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή προβλήματα ηλεκτροδότησης καθώς η κακοκαιρία έχει επηρεάσει περίπου 25 υποσταθμούς, με εκτίμηση αποκατάστασης αργότερα το μεσημέρι, ενώ στην περιοχή των Φαρσάλων και της Λάρισας συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που επηρεάζουν συνολικά περίπου 20 οικισμούς.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του καταναλωτικού κοινού, καθώς το τεχνικό του προσωπικό αντιμετωπίζει εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο, με δεδομένο ότι η πρωτοφανής βροχόπτωση έχει πλημμυρίσει εκατοντάδες υποσταθμούς, ενώ σε πάρα πολλά σημεία του Δικτύου που έχει υποστεί ζημιές, η πρόσβαση είναι αδύνατη λόγω κατεστραμμένου οδικού δικτύου.

Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της κακοκαιρίας Daniel, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρέθηκαν σε πλήρη ετοιμότητα με αυξημένο τεχνικό προσωπικό, εξοπλισμό, οχήματα κ.λπ. σε όλες τις πληγείσες περιοχές, ενώ παράλληλα αυτές τις ώρες πραγματοποιείται συντονισμένη γιγαντιαία προσπάθεια με το Λιμενικό Σώμα για τη μεταφορά γεννητριών στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να ηλεκτροδοτηθούν όσο πιο άμεσα κρίσιμες υποδομές (αντλιοστάσια κ.λπ).