Γ. Βουτσινάς: Το ενεργειακό κόστος, αποτελεί τεράστια απειλή για το εμπόριο

Γ. Βουτσινάς: Το ενεργειακό κόστος, αποτελεί τεράστια απειλή για το εμπόριο
Τρίτη, 06/12/2022 - 08:14

Το κόστος της ενέργειας, αποτελεί μια τεράστια απειλή για την επιχειρηματικότητα, μεγαλύτερη ακόμη και από την πανδημία, καθώς αυξάνει υπέρμετρα το κόστος παραγωγής, τις μεταφορές και προκαλεί ένα φαύλο κύκλο πληθωρισμού και ανατιμήσεων, βαθαίνοντας έτσι την ύφεση στην οικονομία.

Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιάννης Βουτσινάς, στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του επιμελητηρίου.

Ως προς τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την άμβλυνση των επιπτώσεων στην αγορά και στην κοινωνία, ο κ. Βουτσινάς, ανέφερε ότι είναι αναγκαία και προς τη σωστή κατεύθυνση, με αποτέλεσμα οι λιανικές τιμές των καυσίμων στη χώρα μας να είναι χαμηλότερες σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, επεσήμανε ότι το πρόβλημα της ακρίβειας παραμένει και επηρεάζει αρνητικά τόσο το κόστος παραγωγής για τις επιχειρήσεις, όσο και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

Τόνισε, δε, ότι το επιμελητήριο παρακολουθεί τις εξελίξεις προκειμένου να παρεμβαίνει προς την κεντρική διοίκηση για την περαιτέρω λήψη μέτρων στήριξης, ενώ επεσήμανε ότι πρέπει να επεκταθεί η παρέμβαση προς τις επιχειρήσεις εστίασης και τροφίμων που πλήττονται περισσότερο από την ενεργειακή κρίση.

Ο πρόεδρος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην θεσμική ενίσχυση του Επιμελητηριακού θεσμού, ώστε να ενισχύσει τον ενεργό του ρόλο και την επιρροή στα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας, προς το συμφέρον του συνόλου της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 06/12/2022 - 08:23