Δημόσια Διαβούλευση του ACER σχετικά με το σχέδιο κατευθυντηρίων γραμμών – πλαίσιο για την απόκριση ζήτησης

Δημόσια Διαβούλευση του ACER σχετικά με το σχέδιο κατευθυντηρίων γραμμών – πλαίσιο για την απόκριση ζήτησης
Δευτέρα, 06/06/2022 - 13:23

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τις απόψεις τους στον ACER στο πλαίσιο της ως άνω Δημόσιας Διαβούλευσης έως τις 2 Αυγούστου 2022 και να τις κοινοποιήσουν στη ΡΑΕ

​​​​Την 1η Ιουνίου 2022, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 59(4) του Κανονισμού (ΕΕ) 2019/943, κάλεσε τον Οργανισμό Συνεργασίας των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας (ΟΣΡΑΕ/ACER) να υποβάλει μη δεσμευτικές κατευθυντήριες γραμμές-πλαίσιο με σαφείς και αντικειμενικές αρχές για την εκπόνηση κώδικα δικτύου που αφορά στην απόκριση ζήτησης. Ο κώδικας δικτύου θα έχει ως στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης της απόκρισης ζήτησης στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του φορτίου, της αποθήκευσης και της αποκεντρωμένης ηλεκτροπαραγωγής (σωρευτικής ή μη), καθώς και τη διευκόλυνση της προμήθειας υπηρεσιών με βάση την αγορά από τους Διαχειριστές Συστημάτων Διανομής και Μεταφοράς.

Η ΡΑΕ, λαμβάνοντας υπόψιν τα ανωτέρω, καθώς και το άρθρο 29 του Ν. 4001/2011 (ΦΕΚ Α’ 179), ως ισχύει, το οποίο προβλέπει:

«… Η ΡΑΕ δεν υποχρεούται να προβαίνει σε δημόσια διαβούλευση στις περιπτώσεις που έχει προηγηθεί δημόσια διαβούλευση από ευρωπαϊκούς φορείς, όπως ΕΕ, ΟΣΡΑΕ (ACER), ENTSO–e, JAO, SEECAO, σχετικά με την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΚ) 714/2009 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 13ης Ιουλίου 2009 σχετικά με τους όρους πρόσβασης στο δίκτυο για τις διασυνοριακές ανταλλαγές ηλεκτρικής ενεργείας και την κατάργηση του Κανονισμού (ΕΚ) αριθμ. 1228/2003, καθώς και του Κανονισμού (ΕΕ) 2015/1222 της Επιτροπής της 24ης Ιουλίου 2015 σχετικά με τον καθορισμό κατευθυντήριων γραμμών για την κατανομή της δυναμικότητας και τη διαχείριση της συμφόρησης, αλλά ανακοινώνει τη διενέργειά τους στην ιστοσελίδα της, προκειμένου να λάβουν γνώση και να υποβάλουν τυχόν σχόλιά τους οι Συμμετέχοντες.»

Ανακοινώνει τη διενέργεια δημόσιας διαβούλευσηςσχετικά με το σχέδιο κατευθυντηρίων γραμμών – πλαίσιο για την απόκριση ζήτησης, στην ιστοσελίδα τουACER. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τις απόψεις τους στον ACER στο πλαίσιο της ως άνω Δημόσιας Διαβούλευσηςέως τις 2 Αυγούστου 2022 και να τις κοινοποιήσουν στη ΡΑΕ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ).