Το διπλό μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα- Σε αδιέξοδο η ηγετική ομάδα- Προς αποχώρηση (και νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα;) η τάση Αχτσιόγλου- Και κόμμα Κόκκαλη!

Το διπλό μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα- Σε αδιέξοδο η ηγετική ομάδα- Προς αποχώρηση (και νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα;) η τάση Αχτσιόγλου- Και κόμμα Κόκκαλη!
Παρασκευή, 17/11/2023 - 07:43

Η "τάση" των "τσιπρικών" με επικεφαλής την Γεροβασίλη- Πρόσωπο κλειδί ο Σακελλαρίδης- Για πρώτη φορά μετά το 2012 το ΠΑΣΟΚ περνάει τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση- Η εσωστρέφεια θα συνεχιστεί και μετά την αποχώρηση Αχτσιόγλου.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς οι φυγόκεντρες έως και διαλυτικές τάσεις οδήγησαν σε ηχηρή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα που είναι εγγυητής της ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ας δούμε τα πρώτα συμπεράσματα από τις νέες εξελίξεις:

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΣΙΠΡΑ: Ο πρώην πρωθυπουργός αναγκάστηκε να παρέμβει κάτω από το ενδεχόμενο του δεύτερου κύματος αποχωρήσεων. Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε τη συνάντηση μαζί του, πηγαίνοντας για μαλλί και βγήκε ...κουρεμένος! Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε διαρροή που "ζορίζει" τον διάδοχό του και με την οποία διαφωνεί πλήρως με τη λογική των καρατομήσεων που έχει προκριθεί προκειμένου η νέα ηγεσία να αποκτήσει δυναμική! Την ίδια στιγμή, ο τέως πρόεδρος επιχειρεί να πείσει την τάση της Έφης Αχτσιόγλου να μην αποχωρήσει από το κόμμα ή αν αποχωρήσει να μην προχωρήσει σε ίδρυση νέου κόμματος και ανεξάρτητης κοινοβουλευτικής ομάδας. Μόνο τυχαία δεν ήταν και η συνάντησή του με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, καθώς στο μέλλον θα μπορούσε να παίξει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στο κόμμα μετά τις ευρωεκλογές!

ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ Η ΤΑΣΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ; Όλα δείχνουν πως θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Από τη στιγμή που θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική συνδιάσκεψη των στελεχών της το Σαββατοκύριακο, το "σπάσιμο" με τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται γεγονός. Η συγκρότηση ανεξάρτητης κοινοβουλευτικής ομάδας θα είναι το επόμενο βήμα, εφόσον φυσικά συγκεντρωθούν οι δέκα βουλευτές που απαιτούνται. Η ίδρυση νέου κόμματος, ωστόσο, είναι δύσκολη υπόθεση, που απαιτεί χρόνο, ηγεσία (Χαρίτσης και Σακελλαρίδης είναι από τα πιθανά πρόσωπα προκειμένου να ηγηθούν), ενώ στόχος θα είναι η κάθοδός του στις ευρωεκλογές.

ΚΑΙ "ΠΡΑΣΙΝΟ" ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ: Μετά την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Κόκκαλης θα προσχωρήσει στο κόμμα των "Πρασίνων" στο Ευρωκοινοβούλιο και, εν συνεχεία, θα συγκροτήσει την "Πράσινη Αριστερά" στην Ελλάδα- κόμμα με το οποίο θα κατέλθει στις ευρωεκλογές!

Η ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ; Όχι! Η εσωστρέφεια σε ένα κόμμα δεν δημιουργείται μόνο από τις φιλοδοξίες στελεχών, από την αναντιστοιχία ενός κόμματος και της ηγεσίας του με την κοινωνία.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΔΙΑΚΡΙΤΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ; Η ομάδα υπό την Όλγα Γεροβασίλη και στην οποία, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν Αλέκος Φλαμπουράρης, Γιάννης Ραγκούσης, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και άλλοι. Πρόκειται για τάση που έχει ευθεία και αποκλειστική αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα. Αποστάσεις από την ηγεσία λαμβάνουν τόσο ο Σωκράτης Φάμελλος, όσο (διακριτά) και ο Νίκος Παππάς -και διαψεύσεις δεν δεχόμαστε!

ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ "ΘΕΜΑ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ"; Μετά τις ευρωεκλογές, εφόσον το αποτέλεσμα είναι αρνητικό για τον πρόεδρο του κόμματος. Κάποιοι δεν αποκλείουν εφόσον τα πράγματα δεν μαζεύονται, να έχουμε και αποχώρηση Κασσελάκη πριν τις ευρωεκλογές, πράγμα όμως που δεν προκύπτει προς το παρόν από το ρεπορτάζ. Τα περισσότερα στελέχη, ωστόσο, σημειώνουν πως και να υπάρξει ήττα στις ευρωεκλογές "ο ...Πολάκης δεν πρόκειται να παραδώσει το κόμμα"!

ΝΕΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: Το κλίμα εσωστρέφειας αναμένεται να τροφοδοτήσουν οι νέες δημοσκοπήσεις. Στην μέτρηση της ΟΡΙΝΙΟΝ για πρώτη φορά μετά το 2012 το ΠΑΣΟΚ περνάει τον ΣΥΡΙΖΑ, τάση που αν επιβεβαιωθεί θα προκαλέσει νέους τριγμούς στην Κουμουνδούρου.