Προς αποχώρηση η τάση Αχτσιόγλου- Προβληματισμός για τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα- Συζητήσεις για τυχόν νέο κόμμα

Προς αποχώρηση η τάση Αχτσιόγλου- Προβληματισμός για τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα- Συζητήσεις για τυχόν νέο κόμμα
Σάββατο, 18/11/2023 - 21:31

Ερώτημα για το ποιος θα είναι επικεφαλής στην ΚΟ και πόσοι βουλευτές προτίθενται να προσχωρήσουν- Έντονο παρασκήνιο σε έναν ΣΥΡΙΖΑ που σε τρεις δημοσκοπήσεις βγαίνει τρίτο κόμμα!

Προ των πυλών η νέα -και σημαντικότερη- διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς την Κυριακή συνεδριάζουν πάνω από 800 στελέχη της "τάσης Αχτσιόγλου" προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Η αποχώρηση της μεγάλης πλειοψηφίας της συγκεκριμένης τάσης θεωρείται κάτι παραπάνω από βεβαία, όπως προκύπτει από τις έως τώρα διαβουλεύσεις.
Το ενδιαφέρον της πανελλαδικής σύσκεψης εστιάζεται κυρίως στα εξής θέματα:

Πρώτον, μετά την αποχώρηση της τάσης από τον ΣΥΡΙΖΑ θα συγκροτηθεί ανεξάρτητη Κοινοβουλευτική Ομάδα και πότε; Οι βουλευτές που ενδέχεται να ακολουθήσουν ίσως και σταδιακά στην έξοδο και την ανεξαρτητοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κυμανθούν από 7 έως 10, ενώ υπάρχουν ήδη ως ανεξάρτητοι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Πέτη Πέρκα. Υπενθυμίζεται ότι για να συγκροτηθεί νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα απαιτούνται μίνιμουμ δέκα βουλευτές.

Δεύτερον, ποιος θα είναι ο επικεφαλής της νέας ΚΟ, εφόσον αυτή συγκροτηθεί; Είναι φανερό πως η Έφη Αχτσιόγλου είναι το απόλυτο φαβορί, οι πληροφορίες ωστόσο επιμένουν πως φιλοδοξίες διαθέτει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Τρίτον, θα συγκροτηθεί και πότε νέο κόμμα; Από τη στιγμή που θα αποχωρήσουν είναι βέβαιον πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τεθεί ευθέως το θέμα ίδρυσης νέου κόμματος, το οποίο και θα κατέλθει στις ευρωεκλογές. Στόχος είναι το νέο κόμμα να μην αποτελεί συγκόλληση με την "Ομπρέλα", αλλά να είναι πολύ ευρύτερο.

Τις τελευταίες ώρες το παρασκήνιο γίνεται ακόμα πιο έντονο, καθώς στελέχη της Κουμουνδούρου πιέζουν "ύποπτους" βουλευτές να μην αποχωρήσουν ή αν παραχωρήσουν να παραδώσουν την έδρα τους.

Οι επόμενες ώρες και μέρες σε ένα κόμμα που στις τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις βγαίνει τρίτο, όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης-, οι μέρες θα είναι ...γκαστρωμένες- το ερώτημα είναι τι θα γεννήσουν!