Ευθύνες για Τέμπη: Η κυβέρνηση -με τη συνδρομή της δικαιοσύνης- συγκαλύπτει, η αντιπολίτευση ομφαλοσκοπεί!

Ευθύνες για Τέμπη: Η κυβέρνηση -με τη συνδρομή της δικαιοσύνης- συγκαλύπτει, η αντιπολίτευση ομφαλοσκοπεί!
Πέμπτη, 16/11/2023 - 06:38

Ουδείς πιστεύει ότι θα αναζητηθεί πραγματικά η αλήθεια- ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προκαλούν απορίες για τις επιλογές τους- Η επιβεβαίωση ότι από το δικομματισμό περνάμε στο "ενάμισι κόμμα"!

Η μεταπολιτευτική Ελλάδα, με εξαίρεση μια πολύ μικρά περίοδο το 2012, είχε χαρακτηριστεί από το δικομματικό σύστημα: Δυο πολύ ισχυρά πολιτικά κόμματα, αρχικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, εναλλασσόταν στην εξουσία.

Στις εκλογές του 2023 η χώρα εισήλθε στο κλαμπ των χωρών του "ενάμισι" κόμματος: Ένα κόμμα, το κυρίαρχο, με ποσοστά πέριξ του 40%, ένα που να πλησιάζει το 20%, ένα που να ξεπερνάει το 10% και άλλα μικρότερα κόμματα κάτω από το 10%.

Πρόκειται για το πολιτικό σύστημα που επικρατεί στην Ουγγαρία, εκείνο που εξασφαλίζει την ηγεμονία και την απόλυτη επικράτηση Όρμπαν, που κερδίζει πολλές συνεχόμενες κυβερνητικές θητείες.

Και αυτό καθώς τα μικρότερα κόμματα, επιδιώκοντας να γίνουν χαλίφης στη θέση του χαλίφη, έχουν στόχο όχι τόσο την κυβέρνηση, όσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς επιδιώκουν να καταλάβουν τη θέση του ώστε να αναμετρηθούν αυτοί με τον Όρμπαν. Έτσι ξεκίνησε η ηγεμονία και η κυριαρχία του Όρμπαν!

Όπως ακριβώς συμβαίνει και στην Ελλάδα: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ενώ στα λόγια έχουν ως στόχο τη νίκη επί της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στην ουσία έχουν ως διακύβευμα το ποιος θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση στις επόμενες εκλογές.

Αυτό ακριβώς σε πολύ μεγάλο βαθμό συνέβη την Τετάρτη στη Βουλή:

-Το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι φέρνει πρόταση για συγκρότηση Εξεταστικής, ενώ το ίδιο προκρίνει Προανακριτική- και δεν ψήφισε υπέρ της Εξεταστικής!

-Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε το ΚΚΕ ότι με την πρότασή του για Εξεταστική καθίσταται "δεκανίκι της δεξιάς", φέρνει εκ των υστέρων πρόταση για σύσταση δυο (!) προανακριτικών, ενώ στο τέλος ψηφίζει υπέρ της πρότασης του ΚΚΕ για Εξεταστική!

Τα παραπάνω δεν χρειάζεται να αναλυθεί γιατί δεν εξυπηρετούν την απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών (που είναι απολύτως υπαρκτές), αλλά τη Νέα Δημοκρατία που ανεξαρτήτως τι λέει θέλει και επιδιώκει τη συγκάλυψη των ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών!

Ας δούμε ορισμένα όμως ερωτήματα:

-Θα αναζητηθούν πραγματικά και θα αποδοθούν οι πολιτικές και οι ποινικές ευθύνες στους αρμόδιους και τους υπεύθυνους για την τραγωδία των Τεμπών; Από τις Εξεταστικές και Προανακριτικές Επιτροπές δεν προέκυψαν σχεδόν ποτέ ευθύνες των αρμοδίων, με αποτέλεσμα η Βουλή να αποτελεί "κολυμβήθρα του Σιλωάμ" για τους υπεύθυνους. Με αποτέλεσμα οι Εξεταστικές και Προανακριτικές να μοιάζουν με τις ...ΕΔΕ της ΕΛΑΣ, ΕΔΕ που οι πολίτες δεν τις αποκαλούν Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις, αλλά ...Εγώ Δεν Ευθύνομαι! (Μακάρι βεβαίως να διαψευστούμε, αλλά δεν έχουμε καμιά ελπίδα για κάτι τέτοιο!).

-Θα εξηγήσει κανείς γιατί σήμερα η χώρα, μετά την τραγωδία των Τεμπών και τις πλημμύρες στο Θεσσαλικό κάμπο, δεν έχει πλήρες σιδηροδρομικό δίκτυο; Όχι αυτό που πομπωδώς εξαγγέλλονταν την περίοδο των "παχιών αγελάδων" των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά ούτε αυτό το καχεκτικό που είχαμε μετά την απελευθέρωση των σιδηροδρόμων!

ΥΓ: Το πόσο πραγματικά το Μαξίμου θέλει πραγματική απόδοση ευθυνών είναι ότι θα απορρίψει τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικών Επιτροπών!!!