Η διαβολοβδομάδα για την κυβέρνηση ξεκινάει από τη Δευτέρα

Η διαβολοβδομάδα για την κυβέρνηση ξεκινάει από τη Δευτέρα
Κυριακή, 21/08/2022 - 08:28
Τη Δευτέρα οι οριστικές αποφάσεις στη συνεδρίαση του Προεδρείου της Βουλής- Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει πρόταση για Εξεταστική .

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις με αφορμή τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, ενώ η ακρίβεια βάζει τη σφραγίδα της στις πολιτικές εξελίξεις.

Η χώρα πλέον εισέρχεται σε αχαρτογράφητα νερά, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι απολύτως ανοιχτά!

Την Δευτέρα:

- Στη συνεδρίαση του προεδρείου της Βουλής τη Δευτέρα το μεσημέρι θα αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα που επιδιώκει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιουργείται με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και από το οποίο κανείς δεν γνωρίζει αν και πώς θα βγει!

- Στόχος του Μαξίμου είναι και άλλη …καθυστέρηση στη διαδικασία, καθώς η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων συζητείται τώρα να μετατεθεί για την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

- Η Επιτροπή Θεσμών θα συνέλθει μεν αυτή την εβδομάδα (ο προγραμματισμός είναι για την Τετάρτη), αλλά όχι για να συζητήσει επί της ουσίας του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, αλλά προκειμένου να κληθεί σε ακρόαση ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ Θ. Δεμίρης. Με βάση την ΠΝΠ της κυβέρνησης, στο εξής, ο Διοικητής της ΕΥΠ προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του θα πρέπει να περάσει από ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας-κάτι που σύμφωνα με την κυβέρνηση προηγείται! Έτσι, η Επιτροπή προγραμματίζεται να ξεκινήσει τις εργασίες της επί της ουσίας την άλλη εβδομάδα!

- Το ΠΑΣΟΚ την Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει την πρόταση για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη και τη χρησιμοποίηση στη χώρα του παράνομου λογισμικού Predator. Η κυβέρνηση θέλει η Εξεταστική να ξεκινήσει από την περίοδο …2012 (!), σε μια επιχείρηση αντιπερισπασμού και συμψηφισμού ταυτόχρονα, πλην όμως το ΠΑΣΟΚ (που διαθέτει και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανόν και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης) στο συγκεκριμένο θέμα, επιδιώκει να επικεντρωθεί η Εξεταστική στο σήμερα!

Και όλα αυτά τη στιγμή που η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια στα τρόφιμα και σε άλλες υπηρεσίες επιτείνουν το κλίμα της αστάθειας που αρχίζει και δημιουργείται στην πολιτική ζωή της χώρας!