WindEurope: Νέος πρόεδρος του οργανισμού ο Philippe Kavafyan της MHI Vestas

WindEurope: Νέος πρόεδρος του οργανισμού ο Philippe Kavafyan της MHI Vestas
Τρίτη, 22/09/2020 - 15:38

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MHI Vestas, Philippe Kavafyan εξελέγη Πρόεδρος του οργανισμού WindEurope για τους επόμενους 18 μήνες, από το Διοικητικό Συμβούλιο της WindEurope.

Ο Kavafyan, ο οποίος βρίσκεται στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της MHI Vestas από τον Απρίλιο του 2018, αναλαμβάνει τη νέα θέση από τον Ανώτερο Αντιπρόεδρο επιχειρήσεων της Vattenfall, Gunnar Groebler.

Ο Kavafyan δήλωσε:

«Η ευρωπαϊκή βιομηχανία αιολικής ενέργειας θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο για την αντιμετώπιση των δύο μεγάλων προκλήσεων: την οικονομική κρίση που προκλήθηκε από τον ιό Covid-19 και τη δίκαιη μετάβαση σε ένα βιώσιμο ενεργειακό σύστημα. Καθώς η αιολική ενέργεια γίνεται δημοφιλής, ως βιομηχανία, έχουμε την ευθύνη να διασφαλίσουμε μια ολοκληρωμένη πορεία προς ένα μέλλον απαλλαγμένο από άνθρακα».

Και συμπλήρωσε: «Έχω την τιμή να εκλεγώ από τους συναδέλφους μου για να εκπροσωπήσω την πλήρη αλυσίδα αξίας της αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη, μια επιτυχημένη βιομηχανία που συμβάλλει, με θέσεις εργασίας και καινοτομία, σε μια αναγνωρισμένη πρωτοκαθεδρία».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της WindEurope, Giles Dickson, δήλωσε: «Με την εξαιρετική δουλειά του στη MHI Vestas, ο Philippe Kavafyan παρουσίασε το όραμά του για την ενεργειακή μετάβαση. Έκανε τη MHI Vestas κορυφαίο παίκτη στην ευρωπαϊκή υπεράκτια αιολική ενέργεια καθώς και σε όλο τον κόσμο. Η διευρυμένη γνώση του για την ευρωπαϊκή ενέργεια θα βοηθήσει στη διαμόρφωση των επόμενων βημάτων της αιολικής ενέργειας έτσι ώστε να γίνει η κορυφαία πηγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη».