Γιάννης Τριήρης: «Ορίζοντας» και μαλώνοντας για τους «νοικοκύρηδες»

Γιάννης Τριήρης: «Ορίζοντας» και μαλώνοντας για τους «νοικοκύρηδες»
Πέμπτη, 23/11/2023 - 06:38

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε αυτή τη φορά να τρομάξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με μια μόνο αναφορά του. Αυτή περί «νοικοκύρηδων» που όπως είπε δεν θέλει να τους αφήσει στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας.

Και ενώ το τελευταίο διάστημα τόσο ο πρωθυπουργός και γενικότερα τα κυβερνητικά στελέχη δείχνουν να θεωρούν εύκολο αντίπαλο τον Στέφανο Κασσελάκη και να επικεντρώνουν την κριτική τους, ιδιαίτερα μέσα στη Βουλή, στον Νίκο Ανδρουλάκη και στο ΠΑΣΟΚ, ήρθε η ατάκα του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για να ταρακουνήσει τα νερά στη ΝΔ.

«Δεν θα αφήσω τους "νοικοκύρηδες" στη Δεξιά, την ώρα που οι αληθινοί μπαχαλάκηδες είναι αυτοί που μας κυβερνούν και αποσυνθέτουν την κοινωνία», είπε επί λέξει ο κ. Κασσελάκης.

Και αμέσως άρχισαν οι επιθέσεις και οι ειρωνείες από τα κυβερνητικά στελέχη για τα περί «νοικοκυραίων» που κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ λοιδορούσε.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, έσπευσε να ορίσει και το ποιοι είναι οι «νοικοκυραίοι» για να τους «μαντρώσει» στο κόμμα του. Ορισμός παντελώς αυθαίρετος και μικροκομματικά υποκειμενικός.

Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, λοιπόν οι «νοικοκύρηδες», όπως είπε είναι αυτοί που «…, θέλουν προστασία των συνόρων. Θέλουν επέκταση του φράχτη του Έβρου με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Θέλουν περισσότερες εκκενώσεις κτιρίων στα Πανεπιστήμια που έχει ξεκινήσει να κάνει η κυβέρνηση, θέλουν εφαρμογή του νόμου. Δεν θέλουν να βγαίνουμε στους δρόμους και να κάνουμε πορείες υπέρ εγκληματιών».

Προφανώς και ο κ. Μαρινάκης είναι μακριά νυχτωμένος όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός.

Γιατί με τον όρο «νοικοκύρηδες» δεν μπορεί να προσδιορίζονται οι Έλληνες πολίτες που εύκολα ή δύσκολα κάποιοι τους κινητοποιούν τα ακροδεξιά τους ένστικτα. «Νοικοκύρηδες» δεν είναι αυτοί που εύκολα ή δύσκολα πείθονται ότι για όλα ευθύνονται οι μετανάστες, ό,τι οι ομοφυλόφιλοι είναι επικίνδυνοι, ό,τι οι νέοι δεν πρέπει να επαναστατούν για τα δημοκρατικά τους δικαιώματα και οι εργαζόμενοι ή οι μικρομεσαίοι δεν πρέπει να διαμαρτύρονται και να διαδηλώνουν ή ακόμη χειρότερα αυτοί που επιζητούν την αστυνομοκρατία.

«Νοικοκύρηδες» είναι οι άνθρωποι της εργασίας και του μόχθου που μάχονται και επιζητούν καλύτερες συνθήκες στην εργασία και στην αγορά, οι νέοι που παλεύουν για μόρφωση και ίσες ευκαιρίες και για Πανεπιστήμια άσυλα της ελευθερίας των ιδεών. Όλοι όσοι θέλουν ασφάλεια και όχι αστυνομική αυθαιρεσία. Όλοι όσοι πιστεύουν πως οι άνθρωποι δεν μπορεί να κατηγοριοποιούνται ούτε με την εθνικότητα τους ούτε με το χρώμα του δέρματος τους ή τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

ΥΓ. Το κακό για τον Κασσελάκη δεν είναι που δέχτηκε επικρίσεις και αρνητικά σχόλια από τη ΝΔ, αλλά πως και πολλά σκουριασμένα μυαλά μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να τον λοιδορήσουν που θέλει να «διεκδικήσει» τους πραγματικούς νοικοκύρηδες αυτής της χώρας, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι διόλου εύκολο να βγάλουν τα κομματικά μυωπικά γυαλιά τους. Το μόνο βέβαιο, όμως, παραμένει ότι τις κυβερνήσεις οι νοικοκύρηδες τις εκλέγουν.