Γιάννης Τριήρης: Πάντα κάποιοι άλλοι φταίνε

Γιάννης Τριήρης: Πάντα κάποιοι άλλοι φταίνε
Παρασκευή, 01/09/2023 - 07:09

Η Ελλάδα φλέγεται δυο ολόκληρες βδομάδες , ανθρώπινες ζωές έχουν χαθεί άδικα και με φρικτό τρόπο στην πυρά, εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων έχουν γίνει στάχτη, αλλά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν φταίει σε τίποτα.

Πάντα κάποιοι άλλοι ή κάτι άλλο φταίει για τις τραγωδίες και τις καταστροφές.

Ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, χθες, κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα, όσο και αν προσπάθησε δεν μπόρεσε να κρυφτεί, όταν τον στρίμωξαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

Επέμενε ότι για τον ίδιο και την κυβέρνηση του σημασία έχει μόνο η ανθρώπινη ζωή προκειμένου να υποβαθμίσει τις τεράστιες υλικές καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές.

Προφανώς ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κατανοήσει ότι η ανικανότητα της κυβέρνησης του να αποτρέψει ή να καταπολεμήσει έγκαιρα τις πυρκαγιές «σκοτώνει» το φυσικό περιβάλλον της χώρας και καταστρέφει οικονομικά χιλιάδες πυρόπληκτους πολίτες που έχασαν επιχειρήσεις και σπίτια. Μικροί θάνατοι είναι και αυτοί.

Και παρά το γεγονός ότι επέμεινε για την σημασία της απώλειας ανθρώπινων ζωών για τον ίδιο και την κυβέρνηση του, δεν κατάφερε να κρατηθεί ψύχραιμος και αναφερόμενος στον τραγικό θάνατο δεκάδων ανθρώπων στο δάσος της Δαδιάς και είπε ότι "όσοι βρέθηκαν στη Δαδιά δεν έπρεπε να βρίσκονται εκεί. Ποιοι τους πήγαν εκεί και ποιες είναι αυτές οι ΜΚΟ που είχαν εικόνα, και οδηγούν τους ανθρώπους να εγκλωβίζονται και να χάνεται έτσι η ζωή τους;" αναρωτήθηκε.

Εν ολίγοις και για τους θανάτους από τις φωτιές δεν φταίει η κυβέρνηση του που δεν κατάφερε να τις αποτρέψει ή έστω να τις σβήσει έγκαιρα αλλά τα ίδια τα θύματα της φωτιάς, στη συγκεκριμένη περίπτωση οι μετανάστες που βρέθηκαν στο δάσος της Δαδιάς και αυτοί που τους έφεραν στη χώρα.

Ε αυτή την άποψη δεν τι λες και κοινωνικά ευαίσθητη, όταν μάλιστα συμπληρώνεις ότι ως μέτρο δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης δεν θα είναι μόνο η ενίσχυση με προσλήψεις δασοφυλάκων, αλλά και συνοριοφυλάκων γιατί όπως είπε ο κ.Μητσοτάκης, "η ισχυρή αποτροπή και η φύλαξη των συνόρων είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση".

Αυτή πράγματι είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η σκληρή γραμμή στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Πράγμα που επιβεβαιώθηκε και στο δείπνο εργασίας που παρέθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Μαξίμου, στην Ιταλίδα ομόλογο του Τζόρτζια Μελόνι.

Όπως ανέφεραν από το πρωθυπουργικό περιβάλλον στη συνάντηση Μητσοτάκη - Μελόνι επιβεβαιώθηκε η συναντίληψη στο μεταναστευτικό για μία ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική που απαιτεί την φύλαξη των συνόρων, καθώς και την ανάγκη να παταχθούν τα δίκτυα των λαθροδιακινητών.

Αυτά είναι λόγια «ωραιοποίησης» της σκληρής αλήθειας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, καθώς σε όλη την Ευρώπη είναι γνωστή η ακροδεξιά στάση της Μελόνι με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συναντίληψη.