Γιάννης Τριήρης: Τέλος η ανοχή στα «νταβατζηλίκια»

Γιάννης Τριήρης: Τέλος η ανοχή στα «νταβατζηλίκια»
Τρίτη, 11/07/2023 - 07:13

Αυτά που συμβαίνουν στη Μύκονο, και όχι μόνο, προφανώς και έχουν εξαντλήσει πλήρως την υπομονή του συνόλου των Ελλήνων, που δεν μπορούν να διανοηθούν ότι στη χώρα τους υπάρχουν κάποιοι που παρανομούν και βρίσκονται υπεράνω του νόμου.

Η μαφία της Μυκόνου παρ’ όλες τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για πάταξη της και μηδενική ανοχή στη παρανομία συνεχίζει να δρα επί της ουσίας ανενόχλητη, έχοντας να αντιμετωπίσει τα δήθεν πρόστιμα που επιβάλλονται στις αυθαίρετες υπερκατασκευές και στην παράνομη ιδιωτικοποίηση των δημόσιων παραλιών και άλλων κοινόχρηστων χώρων και κάποιες για το θεαθήναι ψευτοκατεδαφίσεις αυθαιρέτων.

Για να λυθεί το πρόβλημα, όμως, και να αποκατασταθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση και άμεσες αντιδράσεις.

Η γραφειοκρατία και τα διάφορα νομικά τερτίπια, στην εφαρμογή του νόμου σ’ αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να εκλείψει.

Ό,τι είναι παράνομο κατεδαφίζεται άμεσα χωρίς παλινωδίες, ό,τι λειτουργεί χωρίς άδεια μπαίνει λουκέτο, οι υπεύθυνοι οδηγούνται με συνοπτικές διαδικασίες στη δικαιοσύνη.

Μόνο έτσι η κυβέρνηση μπορεί να στείλει το μήνυμα σε όλους όσους νομίζουν ότι το νησί ή και όποια άλλη περιοχή στην επικράτεια είναι τσιφλίκι τους.

Και λέμε σε όποια άλλη περιοχή γιατί δυστυχώς μπορεί τα φαινόμενα καταπατήσεων ακτών και άλλων κοινόχρηστων χώρων στη Μύκονο να «βγάζουν μάτι», αλλά δεν τα συναντάμε μόνο στο συγκεκριμένο νησί, αλλά σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σε πόσα νησιά μας άλλωστε και σε πόσες παραλίες μας έχουν ξεφυτρώσει τα τελευταία χρόνια διάφορα μαγαζιά και πολυτελείς βίλες κόβοντας κάθε δίοδο των πολιτών προς τις ακτές.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι πολίτες το λένε και το εννοούν. Τέρμα η ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι το ίδιο να πει και η κυβέρνηση και όλες οι συναρμόδιες αρχές και να βάλουν οριστικό τέλος στις παρανομίες στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα και στους επίδοξους καταπατητές ότι τους περιμένει ίδια τύχη.

Οι παραλίες ανήκουν σε όλους τους πολίτες που έχουν το δικαίωμα να τις απολαμβάνουν χωρίς να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν «νταβατζηλίκια» σε διάφορους δήθεν επιχειρηματίες.

ΥΓ. Και μιας και μιλάμε για «νταβατζηλίκια» και διακοπές, ας δει σοβαρά η κυβέρνηση και το μείζον ζήτημα της ακραίας ακρίβειας στα εισιτήρια της ακτοπλοΐας. Σήμερα όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ θα υπάρξει διυπουργική σύσκεψη για το ζήτημα. Μην προσπαθήσουν οι κυβερνώντες να το λύσουν με ένα ακόμη pass. Γιατί το μόνο που καταφέρουν, όπως έχει γίνει και στα τρόφιμα, είναι να επιδοτούν την αισχροκέρδεια. Κάποια στιγμή θα πρέπει και στην ασύδοτη αγορά να πέσε ράβδος αφού δεν πίπτει λόγος. Με απλό λόγια υπάρχει και το όπλο της επιβολής «πλαφόν» στις τιμές των εισιτηρίων.