Γιάννης Τριήρης: Κρυφή ατζέντα με πολλά δεινά

Γιάννης Τριήρης: Κρυφή ατζέντα με πολλά δεινά
Παρασκευή, 09/06/2023 - 07:05

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να έχει αναδειχθεί ως κορυφαίο πρόβλημα της χώρας και δικαίως η άθλια κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας και να αποκαλύπτεται η κρυφή ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας για «διαλογή» ασθενών προς όφελος των δαπανών, αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που έρχεται.

Ήδη αποκαλύπτεται και μάλιστα και από κρατικά και φιλοκυβερνητικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, έρχεται τσουνάμι πλειστηριασμών ακινήτων για τους οφειλέτες της Δημοσίου.

Και αυτοί είναι σχεδόν η μισή Ελλάδα, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ αγγίζουν τα 4.000.000 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους έχουν εκτιναχθεί στο εξωφρενικό ποσό των 114,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τόσο καλά τα έχει καταφέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα προηγούμενα 4 χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα. Να χρωστάνε χωρίς να μπορούν να πληρώσουν οι μισοί Έλληνες. Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως και την προπαγάνδα της όλοι αυτοί είναι μπαταχτσήδες. Αλλά προεκλογικά δεν τους πειράζει και τους αφήνει να διατηρούν φρούδες ελπίδες ότι κάτι μπορεί να γίνει στο μέλλον και να σώσουν τις περιουσίες της. Με διπλή στόχευση. Και να μην προκαλέσει εκρήξεις οργής στην κοινωνία και ίσως να αποσπάσει και την ψήφων κάποιων απ’ αυτούς.

Μια ματιά όμως στον κατάλογο των πλειστηριασμών είναι αρκετή για να αντιληφθεί κανείς ότι η λαίλαπα των πλειστηριασμών θα ξεσπάσει στις 28 Ιουνίου, αμέσως μετά τις εκλογές.

Αλλά τότε για όλους αυτούς, τους μισούς Έλληνες θα είναι αργά, καθώς οι περιουσίες τους θα βγουν στο σφυρί και όχι εξαιτίας κάποιων κορακιών της αγοράς και κερδοσκοπικών funds, αλλά από την κυβέρνηση της χώρας.

Και για να επανέλθουμε στο μείζον ζήτημα των ημερών, μιας κυβέρνησης που δεν σέβεται ούτε την ανθρώπινη ζωή, αφήνοντας στο έλεος της τύχης συνανθρώπους μας να δίνουν μάχη με το θάνατο περιμένοντας το ασθενοφόρο να τους σώσει τη ζωή.

Ποιους να πρωτοσώσουν, όμως, τα λιγοστά ασθενοφόρα και οι ακόμη λιγότεροι διασώστες, όταν για α ολόκληρη την Αττική των πέντε εκατομμυρίων ανθρώπων υπάρχουν λιγότερα από 45 ασθενοφόρα ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς χρειάζονται τουλάχιστον 120, ενώ λείπουν τουλάχιστον 500 άτομα για τη στελέχωση τους.

Και φυσικά το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα ασθενοφόρα, αλλά η εμπεδωμένη νεοφιλελεύθερη νοοτροπία της κυβέρνησης που έχει στις τάξεις της υποψήφιους βουλευτές που δηλώνουν κυνικά ότι οι καρκινοπαθείς τελικού σταδίου ίσως δεν θα έπρεπε να νοσηλεύονται στα κρατικά νοσοκομεία για να μην ανεβάζουν τα κοστολόγια λειτουργίας τους.

Κατά τη ΝΔ δηλαδή, όποιος είναι βαριά άρρωστος και η ασθένεια του είναι ανίατη θα πρέπει να μένει αβοήθητος εκτός δημοσίου νοσοκομείου για να μην αυξάνονται οι κρατικές δαπάνες για την υγεία. Και αν έχει την οικονομική δυνατότητα ας πάει στα ιδιωτικά νοσοκομεία αν όχι ας … θυσιαστεί για το καλό των δημοσιονομικών μεγεθών.