Γιάννης Τριήρης: «Σοκαριστικό» να θεωρούμε τους Κούρδους αγωνιστές «τρομοκράτες»

Γιάννης Τριήρης: «Σοκαριστικό» να θεωρούμε τους Κούρδους αγωνιστές «τρομοκράτες»
Παρασκευή, 01/07/2022 - 07:22

Δυστυχώς είναι αλήθεια ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης πέρασε στα «ψιλά» μια ανιστόρητη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από τη Μαδρίτη, όπου βρέθηκε για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Αλλά για να είμαστε αντικειμενικοί, ανιστόρητες ήταν και οι δηλώσεις και οι θέσεις της πλειοψηφίας των ηγετών της Δύσης που κοντόφθαλμα αποδέχθηκαν και αποδέχονται τα «τσιτάτα» του Ερντογάν και του κάνουν τα χατίρια για να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Στο προκείμενο λοιπόν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση Έλληνα δημοσιογράφου για το αποτέλεσμα της Συνόδου και την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας, μετά την «συνθηκολόγηση» με τον Ερντογάν απάντησε:

«Διάβασα το κείμενο το οποίο υπεγράφη μεταξύ Φινλανδίας, Σουηδίας και Τουρκίας. Είναι ένα αρκετά γενικό κείμενο. Θέλω να πω ανοιχτά ότι η Τουρκία έχει κάποια εύλογα δίκαια όταν την απασχολεί το ζήτημα της τρομοκρατίας η οποία εκπορεύεται από κουρδικές οργανώσεις. Έχει πληρώσει βαρύ τίμημα η Τουρκία από τέτοιες τρομοκρατικές δράσεις. Είναι κάτι το οποίο νομίζω ότι δεν έχουμε καμία δυσκολία να το αναγνωρίσουμε».

Εν ολίγοις ο Έλληνας πρωθυπουργός, συμφωνεί με τον Ερντογάν και θωρεί τρομοκράτες τους Κούρδους αγωνιστές του PKK που πολεμούν για την ελευθερία της πατρίδας τους.

Μεγάλο ατόπημα.

Που γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, μετά και την «στροφή» που έκαναν οι Σουηδοί και μόλις πήραν το «ok» του Ερντογάν για την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ του διεμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να εκδώσουν στην Τουρκία τους θεωρούμενους από τον Τούρκο πρόεδρο «τρομοκράτες» που ζουν στην Σουηδία, μεταξύ των οποίων βέβαια και Κούρδοι αγωνιστές.

Όσο για τα αποτελέσματα της Συνόδου στο ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση μπορεί να πανηγυρίζει, αλλά η σκληρή αλήθεια που φάνηκε μάλιστα δια γυμνού οφθαλμού, είναι ότι οι ΗΠΑ και ο πλανητάρχης Μπάιντεν, τελικά κρατούν στάση ίσων αποστάσεων από Ελλάδα και Τουρκία.

Ο Μπάιντεν και τα είπε για πολλή ώρα με τον Ερντογάν και του υποσχέθηκε ότι θα τον στηρίξει για να πάρει F-16.

Αν δεν τα βλέπει αυτά η κυβέρνηση Μητσοτάκη και θεωρεί την Ελλάδα κερδισμένη από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ευτυχώς τα βλέπουν οι Ελληνοαμερικανοί βουλευτές που χθες εξέδωσαν δήλωση, χαρακτηρίζοντας «σοκαριστικό» το γεγονός ότι ο Πρόεδρος των υποσχέθηκε στον Ερντογάν, την υποστήριξη του για πώληση αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία.