ΚΑΠΕ: Έξυπνη χρηματοδότηση της ενεργειακής απόδοσης

ΚΑΠΕ: Έξυπνη χρηματοδότηση της ενεργειακής απόδοσης
Τετάρτη, 22/05/2024 - 09:55

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) διοργανώνει, με την συνεργασία του ΙΝΖΕΒ, την 1η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης «Υποστήριξη υλοποίησης έξυπνης χρηματοδότησης ενεργειακής απόδοσης στην Ελλάδα.2024», στο πλαίσιο του έργου SMAFIN Expanded «Supporting Smart Financing implementation for energy renovation of existing private and/or public buildings, investments in SMEs and the tertiary sector» του προγράμματος LIFE της ΕΕ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, ώρες 9.30-15.00, στο ξενοδοχείο Royal Olympic, στην Αθήνα. Αποσκοπεί στην υποστήριξη του διαλόγου μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών, στην καταγραφή των εμποδίων για επενδύσεις σε έργα εξοικονόμησης ενέργειας και στην παρουσίαση χρηματοδοτικών εργαλείων και βέλτιστων πρακτικών για έργα ενεργειακής απόδοσης, σύμφωνα με τις εθνικές προτεραιότητες και ευκαιρίες.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπροσώπους τραπεζών, χρηματοδοτικών φορέων και ESCOs, εθνικών δημόσιων αρχών, τοπικών και περιφερειακών αρχών, συλλόγων επαγγελματιών, ακαδημαϊκών φορέων και μέσων μαζικής ενημέρωσης και περιλαμβάνει εισαγωγική ενότητα και 3 παράλληλες συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης. με τα εξής θέματα:

α. Χρηματοδότηση ενεργειακής απόδοσης σε κτήρια κατοικιών και δημοσίων κτηρίων -Εθνικά προγράμματα

β. Χρηματοδότηση ενεργειακής απόδοσης σε κτήρια κατοικιών και δημόσια κτήρια-Ευρωπαϊκά προγράμματα και εφαρμογές

γ. Χρηματοδότηση ενεργειακής απόδοσης σε επιχειρήσεις και βιομηχανία

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή, μέχρι την Τρίτη 28/5/2024, στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/SmafinExpandedRoundtable_1