Ποια είναι η νέα «μεταβατική» Διοίκηση του ΚΑΠΕ

Ποια είναι η νέα «μεταβατική» Διοίκηση του ΚΑΠΕ
Τρίτη, 05/12/2023 - 06:05

Ο μεταβατικός πρόεδρος είναι ο Δημήτρης Καρδοματέας, και ο μεταβατικός αντιπρόεδρος ο Τάσος Αβραντίνης.

Ένα τεχνοκράτη με βαρύ βιογραφικό και έναν έμπιστο συνεργάτη με κοινή πορεία στα πολιτικά, επέλεξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης ως μεταβατικό προέδρο και αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Ο μεταβατικός πρόεδρος είναι ο Δημήτρης Καρδοματέας, και ο μεταβατικός αντιπρόεδρος ο Τάσος Αβραντίνης.

Ο χημικός μηχανικός κ Δημήτρης Καρδοματέας έχει διαδρομή σχεδόν 30 χρόνων σε υπεύθυνες θέσεις στον κλάδο του φυσικού αερίου, διατελώντας διευθυντικό στέλεχος τόσο στη ΔΕΠΑ, όσο και στη συνέχεια στον ΔΕΣΦΑ. Τελευταία είχε αναλάβει για λογαριασμό της ΡΑΕ την αναθεώρηση βασικών πτυχών του ρυθμιστικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των διαχειριστών των δικτύων διανομής φυσικού αερίου.

Ο κ. Καρδοματέας, ασκούσε από τον Αύγουστο του 2015 μέχρι και τις αρχές Ιουλίου 2019 καθήκοντα Οικονομικού Διευθυντή του ΔΕΣΦΑ. Παράλληλα, ήταν και Επικεφαλής της Διεύθυνσης Δραστηριότητας Στρατηγικής και Ανάπτυξη. Διαθέτει σημαντική διεθνή εμπειρία, καθώς την περίοδο 2010-2014 διετέλεσε μέλος της διοίκησης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (European Network of Transmission System Operators for Gas – ENTSOG), μεταξύ 2011-2013 ήταν μέλος της διοίκησης του Gas Infrastructure Europe (GIE) και την περίοδο 2016-2020 ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Gas Transmission Europe (GTE).Παλιότερα είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διαβουλεύσεις με την Κομισιόν και άλλους φορείς της ΕΕ για ζητήματα φυσικού αερίου, ενώ την περίοδο 2004-2007 διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΜΟΔ Α.Ε.

Ο δικηγόρος Τάσος Αβραντίνης είναι προσωπικός φίλος του Θόδωρου Σκυλακάκη. Ήταν αντιπρόεδρος του κόμματος Δράση. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και αντιδήμαρχος δημοτικής αστυνομίας με την παράταξη του Γιώργου Καμίνη.

Η θητεία των κ.κ. Καρδοματέα και Αβραντίνη στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΑΠΕ δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους έξι μήνες. Ο δε μεταβατικός πρόεδρος του Δ.Σ του ΚΑΠΕ ορίσθηκε και Γενικός Διευθυντής του φορέα έως τον ορισμό νέου Γενικού Διευθυντή. Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του ΚΑΠΕ είναι οι η χημικός Παυλίδου Αναστασία, εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, ως μέλος. Ο περιβαλλοντολόγος Απόστολος Σίσκος εκπρόσωπος του ΕΒΕΑ, ως μέλος και ο ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών Μπόμπουλος Μάριος, προϊστάμενος της διεύθυνσης κέντρου καινοτομίας της ΔΕΗ, ως μέλος.