Πλημμύρες: Οι ασφαλιστικές ξεκίνησαν την καταγραφή στα φωτοβολταϊκά

Πλημμύρες: Οι ασφαλιστικές ξεκίνησαν την καταγραφή στα φωτοβολταϊκά
Τετάρτη, 13/09/2023 - 06:50

Ξεκίνησε η καταγραφή από τις ασφαλιστικές εταιρείες για τις ζημιές επιχειρήσεων και φωτοβολταϊκών πάρκων.

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρείων έχει ήδη ζητήσει από τα μέλη της τα στοιχεία για να ανακοινωθεί, το συντομότερο, μια πρώτη εκτίμηση.

Το θέμα, όπως σχολιάζουν στο iEnergeia στελέχη της ένωσης, είναι ότι σε αυτή την περίπτωση θέλει περισσότερο χρόνο η καταγραφή των ζημιών γιατί σε πολλές περιοχές δεν υπάρχει καν πρόσβαση ή η στάθμη του νερού δεν έχει πέσει για να γίνει αυτό.

Στο μεταξύ στο 65ο Ραντεβού Ασφαλιστών Αντασφαλιστών στο Μόντε Κάρλο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, συζητήθηκε το θέμα των πλημμυρών στην Ελλάδας όπου αναφέρθηκε η εκτίμηση ότι αυξήσεις στα αντασφάλιστρα θα φτάσουν μέχρι και 30%. Αυτό που συζητήθηκε στα «πηγαδάκια» από τους ασφαλιστές είναι ότι οι ζημιές για τις ασφαλιστικές (αποζημιώσεις) από τις πλημμύρες και φωτιές στην Ελλάδα ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 300 εκατ. ευρώ και μεγάλο μέρος αυτών θα οφείλεται στην κάλυψη BI (Business Interruption), που αφορά στην διακοπή εργασιών των επιχειρήσεων, λόγω των ακραίων φυσικών φαινομένων.

Μάλιστα στελέχη της αντασφαλιστικής αγοράς εκτιμούν ότι οι φωτιές και οι πλημμύρες καθιστούν δύσκολη την αποφυγή ένταξης της χώρας μας στην ίδια «αντασφαλιστική» περιοχή με την Τουρκία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ