Enel: Νέες κορυφαίες διακρίσεις στον Εθνικό Δείκτη για τη Βιωσιμότητα, CR Index

Enel: Νέες κορυφαίες διακρίσεις στον Εθνικό Δείκτη για τη Βιωσιμότητα, CR Index
Τρίτη, 04/07/2023 - 08:25

O Εθνικός Δείκτης CR Index επιβράβευσε για 15ησυνεχόμενη χρονιά τις πιο υπεύθυνες ελληνικές εταιρείες, που δεσμεύονται και διακρίνονται για την ενσωμάτωση καλών πρακτικών εταιρικής υπευθυνότητας και βιώσιμης ανάπτυξης. Βραβευθήκαμε με Silver Award αλλά και με τον έπαινο «Καλύτερη Νεοεισερχόμενη Εταιρεία» ως η πρώτη εταιρεία ΑΠΕ που διακρίνεται στην ιστορία του θεσμού

ΟCR Indexαποτελεί τον πρώτο ESG Δείκτη στην Ελλάδα που από το 2008, αξιολογεί τις επιδόσεις των επιχειρήσεων αναφορικά με την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους, την εταιρική διακυβέρνηση και την αγορά. Η διαδικασία εκτίμησης πραγματοποιείται βάσει των 100 διεθνών κριτηρίων του Business in the Community (BITC), που σήμερα αποτελούν προαπαιτούμενα στους σημαντικότερους ESG δείκτες και πρότυπα.

Κατά την τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε από τοΙνστιτούτο Κοινωνικής Ευθύνης(Corporate Responsibility Institute) την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, αποσπάσαμε τοSilver Awardγια την εφαρμογή αποτελεσματικών πρακτικών Βιώσιμης Ανάπτυξης και κριτηρίων ESG. Επιπλέον, λάβαμε και τον τιμητικό έπαινο ως «Καλύτερη Νεοεισερχόμενη Εταιρεία», καθώς είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που διακρίθηκε μία εταιρεία με δραστηριότητα στην πράσινη ενέργεια.

Με συνεχή επιχειρηματική παρουσία στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια, σημειώνουμε σταθερά υψηλές επιδόσεις στον δείκτη ESG με τηνεφαρμογή δράσεων και πρωτοβουλιών που προσφέρουν πολλαπλά οφέλη για τους ανθρώπους, την κοινωνία και το περιβάλλον. Υιοθετώντας μια ολιστική προσέγγιση για τη βιωσιμότητα, ενσωματώνουμε στη δραστηριότητά μας το μοντέλο Δημιουργία Αμοιβαίας Αξίας (Create Shared Value – CSV), που εναρμονίζεται πλήρως με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε.

Συνεχίζουμε δυναμικά να υλοποιούμε επιμέρους δράσεις αειφορίας, προσφοράς και αλληλεγγύης σε ολόκληρη την Ελλάδα, συμβάλλοντας έμπρακτα στη διασφάλιση ενός καλύτερου, πιο «πράσινου» μέλλοντος για όλους.

Δράσεις αειφορίας για τις τοπικές κοινωνίες και το περιβάλλον

Στον τομέα της κοινωνίας, ξεχωρίσαμε παρουσιάζοντας δράσεις που αναδεικνύουν την πάγια στάση μας να στεκόμαστε δίπλα στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών όπου δραστηριοποιούμαστε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας δραστηριότητας είναι το διεθνώς αναγνωρισμένο πρόγραμμαVamvakies: A Social Green Projectπου στοχεύει στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και την επιμόρφωση των μελών της πάνω στην αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα.

Ως προς το περιβάλλον, εδώ και αρκετά χρόνια, αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες βιωσιμότητας και αειφορίας, όπως είναι η προστασία των αρπακτικών πτηνών που διέρχονται από τα έργα μας και υλοποιείται στα Αιολικά πάρκα Κουλούκωνα καιΆγιος Κύριλλοςστην Κρήτη, ενώ πραγματοποιούμε δράσεις για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Ένα πρότυπο περιβάλλον εργασίας

Θέτοντας τους ανθρώπους μας στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας, φροντίζουμε για την ασφάλεια, την υγεία, την επαγγελματική εξέλιξη και την ενδυνάμωση τους μέσα από μία σειρά πρωτοποριακών προγραμμάτων. Ως η πρώτη ελληνική εταιρεία ΑΠΕ στην Ελλάδα που υπέγραψε τηΧάρτα Διαφορετικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφιερώσαμε το προηγούμενο έτος στηνπροαγωγή της Συμπερίληψης και της Διαφορετικότητας, καθώς και στη σημασία της ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικού χρόνου (work life balance) αλλά και του wellbeing των ανθρώπων μας.

Η βράβευση αυτή αντανακλά την επιτυχημένη εφαρμογή πρακτικών Βιώσιμης Ανάπτυξης και κριτηρίων ESG που εφαρμόζουμε ως εταιρεία, αλλά και την επιχειρηματική υπευθυνότητα που διακρίνει όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας.