Enel: Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας με δράσεις για παιδιά και νέους

Enel: Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας με δράσεις για παιδιά και νέους
Τετάρτη, 21/06/2023 - 09:39

Διοργανώσαμε δύο ξεχωριστές αθλητικές δραστηριότητες που συνδύασαν τη σωματική άσκηση, την πνευματική ευεξία, την ενημέρωση γύρω από τη αιολική ενέργεια και τη γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον κοντά στα αιολικά πάρκα μας.

Την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας, γιορτάζουμε τη συμβολή του ανέμου στην παραγωγή ενέργειας, στην απολιγνιτοποίηση και στην ευημερία της οικονομίας και του περιβάλλοντος. Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώσαμε, σε συνεργασία με τηνΕλληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), δράσεις για παιδιά και νέους, κοντά σε έργα μας στην Κάρυστο και στην Αλεξανδρούπολη. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήσαμε πεζοπορικές και ποδηλατικές δραστηριότητες, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και συλλόγους, αλλά και πρωτοβουλίες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για μικρούς και μεγάλους.

Αγώνας mountain bike στην Κάρυστο & hiking στην Αισύμη

Την Κυριακή 11 Ιουνίου, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρυστίας «Άνεμος», διοργανώσαμε διασυλλογικό πρωτάθλημα mountain bike σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα στα Κοντορέματα Καρύστου, κοντά στο σύμπλεγμα αιολικών πάρκων στονΚαφηρέα, στη Νότια Εύβοια. Περισσότερα από 300 παιδιά και έφηβοι από ποδηλατικούς συλλόγους της χώρας συμμετείχαν στους αγώνες και στα ειδικά ποδηλατικά τουρνουά και ανάλογα με την ηλικιακή κατηγορία, διένυσαν την κυκλική πίστα η οποία, περιλάμβανε κορμούς, χαντάκια, άλματα και τεχνητά εμπόδια.

Το Σάββατο 17 Ιουνίου πραγματοποιήσαμε πεζοπορία κοντά στο χωριό Αισύμη στην περιοχή του αιολικού μας πάρκου στον Σωρό Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με την οργάνωση «Higher than Everest». Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας, οι 150 συμμετέχοντες, στην πλειοψηφία τους παιδιά και έφηβοι, ενημερώθηκαν σχετικά με τα οφέλη της παραγωγής ενέργειας από τον άνεμο, ευαισθητοποιήθηκαν για θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην βιωσιμότητα και συμμετείχαν σε διασκεδαστικά, ομαδικά παιχνίδια.

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα

Και στις δύο δράσεις, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την αξία των ΑΠΕ στην καθημερινότητά τους μέσα απότο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Energy On The Go», αλλά και μέσω εντύπου υλικού της ΕΛΕΤΑΕΝ. Τα έντυπα της«Μαθαίνω για την Aιολική Ενέργεια»και«Φύσα Αεράκι Φύσα με», μέσα από μια σειρά θεματικών δραστηριοτήτων και δημιουργικών ασκήσεων με σχήματα, πολύχρωμες εικόνες, κρυπτόλεξα, ζωγραφιές και χειροτεχνίες, ενθαρρύνουν τα μικρά παιδιά να παίξουν και να μάθουν περισσότερα για την αιολική ενέργεια και τον καθοριστικό ρόλο των ΑΠΕ.

Η 15η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας (WindEurope) και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενεργείας (GWEC). Αποδεικνύουμε καθημερινά τη δέσμευσή μας σε ένα μοντέλο βιωσιμότητας που στηρίζεται στη δημιουργία σχέσεων αμοιβαίας αξίας, προωθώντας πρωτοβουλίες και δράσεις προς όφελος των κατοίκων και του οικοσυστήματος των περιοχών που δραστηριοποιούμαστε. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, η οποία βασίζεται στην καλλιέργεια μιας σχέσης εμπιστοσύνης και στην ανάπτυξη ενός ειλικρινούς διαλόγου με τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

wind-day-2_2400x1160.jpgwind-day-3_2400x1160.jpgwind-day-4_2400x1160.jpgwind-day-5_2400x1160.jpg

Τελευταία τροποποίηση στις 21/06/2023 - 11:11