Η Schneider Electric δίπλα στη νέα γενιά επαγγελματιών

Η Schneider Electric δίπλα στη νέα γενιά επαγγελματιών
Τετάρτη, 03/05/2023 - 08:19

ΗSchneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, συμμετείχε στο14ο Συνέδριο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ)που πραγματοποιήθηκε στις 21-23 Απριλίου στον Βόλο.

Με παρουσία και τις τρεις μέρες του συνεδρίου, η Schneider Electric, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο booth, παρουσίασε το όραμά της για την υποστήριξη της νέας γενιάς, αναδεικνύοντας και την πρωτοβουλίαBeyond Green Skills, ένα πρόγραμμα αμειβόμενης 10μηνης πρακτικής άσκησης της εταιρείας, που θα υλοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Παράλληλα, στελέχη της εταιρείας διεξήγαγαν δύο εξειδικευμένα workshops. Κατά τη διάρκεια του πρώτου workshop με τίτλο: «EcoStruxurePowerSoftware: EmpoweringEfficientandEffectiveDesign», οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα λογισμικά της Schneider Electric όσον αφορά στην προδιαγραφή έργων και την κατασκευή πινάκων. Επιπλέον, έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό όπου χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της Schneider Electric, μπορούσαν να δημιουργήσουν το δικό τους έργο κερδίζοντας μοναδικά δώρα, όπως δωροεπιταγές αξίας 500€, mentoring sessions με εξειδικευμένους Managers της εταιρείας κ.α.

Στο δεύτερο workshop που διενεργήθηκε με τίτλο: «Towards a Green and Sustainable Future» αναδείχθηκαν οι σύγχρονες τάσεις στη διαχείριση ενέργειας, τον αυτοματισμό και την φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων για ένα βιώσιμο και ψηφιακό μέλλον. Τα μικροδίκτυα, τα έξυπνα κτίρια και οι ΙΤ λύσεις αποτέλεσαν τις βασικές θεματολογίες της παρουσίασης, ενώ οι συμμετέχοντες έλαβαν και πιστοποιητικό παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Τέλος, στο πλαίσιο του συνεδρίου, διοργανώθηκε το «CareerDay» όπου διοικητικά στελέχη της Schneider Electric είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με φοιτητές και απόφοιτους σχετικά με τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα και να μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μαζί τους. Επιπροσθέτως, πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις και ενημερώθηκαν για τα βήματα εγγραφής στο φετινό πρόγραμμα Beyond Green Skills, το οποίο θα ξεκινήσει μέσα Μαΐου.

Η επένδυση στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη των νέων επαγγελματιών είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος, γι’ αυτό και η Schneider Electric υλοποιεί προγράμματα που συμβάλλουν στην εξέλιξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των νέων επαγγελματιών.