Αλεξανδρούπολη: Έγκριση περιβαλλοντικών όρων έλαβε φωτοβολταϊκό 246 MW

Αλεξανδρούπολη: Έγκριση περιβαλλοντικών όρων έλαβε φωτοβολταϊκό 246 MW
Eurokinissi
Τρίτη, 10/01/2023 - 19:37

Έγκριση περιβαλλοντικών όρων έλαβε φωτοβολταϊκό 246 MW σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Ισχύος 246,354 MW στη θέση ‘ΒΑΛΑΝΙΔΙΑ, ΑΛΩΝΙΑ, ΠΕΥΚΟΝ, ΣΧΟΙΝΙΑ, ΛΥΚΟΛΟΦΟΣ, ΓΥΜΝΟΝ, ΣΑΚΚΟΥΛΑ, ΜΟΥΡΟΧΩΜΙΑ, ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ, ΜΑΝΔΡΕΣ, ΚΑΛΕΣ, ΧΩΡΑΦΙΑ, ΒΟΣΚΗ’, των Δ.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΡΡΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΣΑΠΩΝ, των ΔΗΜΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΡΡΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ‐ ΣΑΠΩΝ, των Π.Ε. ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΡΟΔΟΠΗΣ».

Το υπό μελέτη έργο ανήκει στην ‘‘ΑΝΑΞ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ 1 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε." της Resinvest και αφορά στην κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού (Φ/Β σταθμού) με εγκατεστημένη ισχύ 246,354 MW για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και συνοδών αυτού έργα. Τα φωτοβολταϊκά πλαίσια πρόκειται να τοποθετηθούν σε γεωτεμάχια στη θέση «Βαλανίδια, Αλώνια, Πεύκον, Σχοινιά, Λυκόλοφος, Γυμνόν, Σακκούλα, Μουροχώμια, Αμπελάκια, Μάνδρες, Καλές, Χωράφια, Βοσκή» των Δ.Ε. Αλεξανδρούπολης, Αρριανών και Σαπών των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Αρριανών και Μαρωνείας - Σαπών των Π.Ε. Έβρου και Ροδόπης. Δεδομένου της υψηλής ισχύος του σταθμού, προτείνεται η σύνδεση του νέου Υποσταθμού Ανύψωσης Μέσης/Υψηλής τάσης απευθείας με το υφιστάμενο Κ.Υ.Τ. Νέας Σάντας μέσω νέας εναέριας γραμμής μεταφοράς Γ.Μ. 150 kV.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Resinvest προχώρησε το Νοέμβριο σε συμφωνία με τη γαλλική Reden για πώληση χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών 174 MW.

Τελευταία τροποποίηση στις 11/01/2023 - 08:42