Επιτακτική ανάγκη η επέκταση των δικτύων για την ανάπτυξη των υπεράκτιων αιολικών

Επιτακτική ανάγκη η επέκταση των δικτύων για την ανάπτυξη των υπεράκτιων αιολικών
Παρασκευή, 21/10/2022 - 14:09

Τον Ιανουαριο θα πρέπει οι χώρες να συμφωνήσουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τους στόχους που θα θέσουν για τα υπεράκτια αιολικά και να σχεδιάσουν τα δίκτυα τους.

Όπως επεσήμανε ο κ. Βασίλης Τριαντάφυλλος, Δικηγόρος και Ειδικός Σύμβουλος της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας μιλώντας στο συνέδριοRenewable&Storage «για να χτίσουμε μια στρατηγική για υπεράκτια αιολικά πρέπει να δουλέψουμε σε ορίζοντα δεκαετιών, πρέπει να ξέρουμε με πιο ρυθμό θα τρέξουν για να δοθεί το σινιάλο στους επενδυτές». Σημείωσε πως η στρατηγική στόχευση της χώρας ξεκινά μέσα από την αναθεώρηση του ΕΣΕΚ που θα προβλέπει τους στόχους για τα υπεράκτια και γνωστοποίησε πως ήδη τα πρώτα μοντέλα ανάπτυξης έχουν τρέξει. Αυτό που υποστηρίζουν και οι εταιρίες είναι πως η ανάπτυξη τους είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου και πως εάν δεν τρέξουν τα υπεράκτια αιολικά πάρκα δεν θα επιτευχθεί η μετάβαση στην πράσινη οικονομία.

Μέχρι τέλος του έτους θα υπάρχουν κάποια νούμερα και μέσα στο επόμενο έτος θα ολοκληρωθεί η αναθεώρηση των στόχων.Όπως είπε ο κ. Τριαντάφυλλος η δεύτερη στόχευση είναι η ανάπτυξη εφοδιαστικής αλυσίδας και θα πρέπει να δούμε την επίδραση στην οικονομία και την κοινωνία.

Τελευταία τροποποίηση στις 21/10/2022 - 18:50