Αγραφιώτης (ΤΕΡΝΑ): Οι ΑΠΕ αποτελούν ένα στρατηγικό εργαλείο για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας

Αγραφιώτης (ΤΕΡΝΑ): Οι ΑΠΕ αποτελούν ένα στρατηγικό εργαλείο για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας
Παρασκευή, 21/10/2022 - 14:44

Στόχος της ενεργειακής αγοράς στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι η περαιτέρω αύξηση της διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα.

Στον ξεκάθαρο στόχο της ενεργειακής αγοράς στην Ελλάδα και την Ευρώπη για περαιτέρω αύξηση της διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, Γιώργος Αγραφιώτης, από το βήμα του 4ου Συνεδρίου για τις ΑΠΕ και την Αποθήκευση Ενέργειας, τονίζοντας πως οι ΑΠΕ αποτελούν ένα στρατηγικό εργαλείο για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της αποθήκευσης ενέργειας και στις τεχνολογίες εκείνες, η μελλοντική αξιοποίηση των οποίων θα μπορέσει να ενισχύσει την αποθήκευση. Αυτές είναι τα θαλάσσια αιολικά πάρκα, τα υδροηλεκτρικά έργα με ταμιευτήρα και η ενεργειακή αξιοποίηση του δευτερογενούς καυσίμου από τα απορρίμματα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο συνδυασμός των παραπάνω θα δώσει διέξοδο στις επενδύσεις ενώ θα εξασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια της χώρας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ