Σήμερα η έναρξη του Balkan Energy Forum στην Κοζάνη

Σήμερα η έναρξη του Balkan Energy Forum στην Κοζάνη
Πέμπτη, 23/05/2024 - 10:09

Παρουσία κορυφαίων στελεχών της Κυβέρνησης η έναρξη του Balkan Energy Forum σήμερα στην Κοζάνη στις 6 το απόγευμα.

Με την παρουσία κορυφαίων στελεχών της Κυβέρνησης, εκπροσώπων της Δημόσιας Διοίκησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Διπλωματικών Αρχών και θεσμικών φορέων ξεκινούν οι εργασίες του Balkan Energy Forum, που διοργανώνουν το ΥΜΑΘ και η ΔΕΘ-Helexpo, στα Κοίλα Κοζάνης, από τις 23 έως τις 25 Μαΐου 2024.

Το τριήμερο εκθεσιακό και συνεδριακό γεγονός, που θα διεξαχθεί στην ενεργειακή “καρδιά” της χώρας, στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που έχει εισέλθει με ταχείς ρυθμούς στην εποχή της ανάπτυξης των καθαρών τεχνολογιών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Με μία πλούσια και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεματική ατζέντα, την οποία πλαισιώνουν διακεκριμένοι ομιλητές από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό χώρο, στόχος του Forum είναι η ενίσχυση του δημόσιου εθνικού και ευρωπαϊκού διαλόγου για μία πράσινη και κλιματικά ουδέτερη ανάπτυξη.

Διακεκριμένοι ομιλητές θα τοποθετηθούν σε εξειδικευμένες ενότητες όπως : «Η Ευρωπαϊκή Πολιτική για την ενέργεια και το Κλίμα και Βαλκανικές αγορές των ΑΠΕ: Ευκαιρίες, προοπτικές και ιδιαιτερότητες», «Οι τεχνολογικές εξελίξεις στην αγορά των ΑΠΕ», «Δίκτυα και ανάπτυξη των ΑΠΕ», «Αποθήκευση Ενέργειας», «Πράσινη κινητικότητα: Ηλεκτροκίνηση, μπαταρίες και υδρογόνο».

Το Σάββατο 25 Μαΐου, ημέρα λήξης του Forum, η ατζέντα του συνεδρίου περιλαμβάνει εξειδικευμένα θέματα όπως : «Μετάβαση-Αναπτυξιακές προοπτικές των περιοχών σε απολιγνιτοποίηση», «Η αγορά υδρογόνου: Εξελίξεις και ευκαιρίες», «Ενεργειακή και ψηφιακή μετάβαση-Ενεργειακή απόδοση και επενδυτικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη των ΑΠΕ», «Βιοοικονομία και κυκλική οικονομία», «Ελληνικές κλιματικά ουδέτερες πόλεις και ενεργειακές κοινότητες ΟΤΑ», «Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή».

Καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου θα λειτουργεί έκθεση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, προσβάσιμη σε όλους τους επισκέπτες, με εκθέτες εταιρείες και φορείς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στις χώρες της Ν.Α. Ευρώπης στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, του υδρογόνου, της αποθήκευσης ενέργειας και της εξοικονόμησης ενέργειας.

Το διεθνές συνεδριακό και εκθεσιακό αυτό γεγονός, για την ενέργεια, έχει συνδιοργανωτή το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Κοζάνης, ενώ υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας.

Σκοπός του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) και της ΔΕΘ-Helexpo, είναι το Balkan Energy Forum να καθιερωθεί ως βασικός θεσμός, μέσω του οποίου θα παρουσιάζονται όλες οι νέες τεχνολογίες στον τομέα της ενέργειας.

Τελευταία τροποποίηση στις 23/05/2024 - 10:11