To ΥΠΕΝ στο 3rd Project Meeting & 2nd JFRM Group Meeting

To ΥΠΕΝ στο 3rd Project Meeting & 2nd JFRM Group Meeting
Τετάρτη, 02/08/2023 - 10:28

Oι δράσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου FLOOD SHIELD για την αντιμετώπιση των πλημμυρών στη διασυνοριακή περιοχή Αξιού / Vardar

Η 3ηΣυνάντηση εποπτείας (Project Meeting) του έργου «Κοινή διακυβέρνηση και διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας στη διασυνοριακή περιοχή Αξιού/Vardar» και ακρωνύμιο «FLOODSHIELD» (MIS 5062181), το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA CBC «Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014 -2020», οργανώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελληνικής Δημοκρατίας και συγκεκριμένα από τη Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023, στο Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων (DT&S) – Cisco, στη Θεσσαλονίκη. Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλους τους εταίρους του έργου, δηλαδή και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης (Συντονιστής Εταίρος), το Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικού Σχεδιασμού της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, και τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης και ο κοινός σχεδιασμός των επόμενων εργασιών του έργου. Αναλύθηκαν τα παραδοτέα του έργου, τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εταίροι και ορίστηκαν τα επόμενα βήματα για την επιτυχή επίτευξη των στόχων του έργου και την ομαλή υλοποίηση των δράσεών του.

Ως συντονιστής της 3ηςΣυνάντησης Εποπτείας του έργου, η Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ευχαρίστησε όλους τους εταίρους για τη συμμετοχή τους. Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Την επόμενη ημέρα Τετάρτη 12 Ιουλίου, αντιπροσωπεία της Γενικής Γραμματείας συμμετείχε στη συνάντηση της Ομάδας Κοινής Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας που οργανώνεται στο πλαίσιο του έργου για την επίτευξη αποτελεσματικής διασυνοριακής συνεργασίας στη διαχείριση πλημμυρών στην περιοχή Αξιού / Vardar. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν και έγιναν δεκτοί ο τρόπος λειτουργίας και οι αρμοδιότητες της Ομάδας. Παράλληλα, αναλύθηκε η περιοχή μελέτης και τα συστήματα πολιτικής προστασίας των συμμετεχουσών χωρών για την καλύτερη κατανόηση του πεδίου δράσης της Ομάδας και την ανατροφοδότηση της συζήτησης και παρουσιάστηκαν οι οδηγίες αυτοπροστασίας που σχεδιάζονται στο πλαίσιο του έργου.

Μείνετε συντονισμένοι!