48 υπάλληλοι της ΔΙΜΕΑ ρίχνονται τον Αύγουστο στην μάχη των ελέγχων

48 υπάλληλοι της ΔΙΜΕΑ ρίχνονται τον Αύγουστο στην μάχη των ελέγχων
Τρίτη, 01/08/2023 - 10:38

Κώστας Σκρέκας: «Δεν θα επιτρέψουμε την αναρχία στην αγορά, θα είμαστε αμείλικτοι με τους παραβάτες του νόμου»

Με 48 υπαλλήλους «πέφτει» στην μάχη των ελέγχων, εκτός ωραρίου, τον Αύγουστο η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) ενώ μεγάλο μέρος της ελεγκτικής διαδικασίας θα γίνεται ηλεκτρονικά.

Με βάση απόφαση που υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, «η φύση των εργασιών της ΔΙΜΕΑ απαιτεί απασχόληση πέρα από το κανονικό ωράριο εργασίας των δημόσιων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση επείγουσών και έκτακτων αναγκών και συγκεκριμένα για τη διενέργεια ελέγχων στην αγόρια καθημερινά και πέραν του ωραρίου».

Στο μεταξύ αποφασίστηκε ότι παραμένει για μια τριετία στην θέση του ο διοικητής της ΔΙΜΕΑ Χαράλαμπος Μελισσινός με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Ο υπουργός, με κάθε ευκαιρία, το τελευταίο διάστημα επαναλαμβάνει ότι οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και δεν θα γίνονται μόνο με φυσικό τρόπο, δηλαδή από κόντρα, αλλά και μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης στοιχείων. Μάλιστα, πολύ πρόσφατα, προχώρησε η προμήθεια 77 νέων ηλεκτρονικών υπολογιστών για τις ανάγκες της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Επίσης ο υπουργός αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η επιβολή των προστίμων αποδεικνύει στους πολίτες και στην κοινωνία ότι η αγορά δεν είναι ανεξέλεγκτη, ότι η αγορά ελέγχεται. Ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ της ελεύθερης αγοράς αλλά όχι της ασύδοτης αγοράς» και προσθέτει ότι σκοπός «δεν είναι να τιμωρήσουμε ή να κάνουμε κακό στις επιχειρήσεις. Σκοπός είναι να τηρήσουν το νόμο και να προστατεύσουμε τον καταναλωτή».

Τελευταία τροποποίηση στις 01/08/2023 - 10:46