«Be the Hero» από την Enel: Το εθελοντικό πρόγραμμά κάνει τη διαφορά

«Be the Hero» από την Enel: Το εθελοντικό πρόγραμμά κάνει τη διαφορά
Πέμπτη, 20/04/2023 - 09:16

Οι εθελοντικές δράσεις, σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, είναι καθοριστικές και ιδιαίτερα σημαντικές για την εργασιακή ευημερία, προσφέροντας παράλληλα στην κοινότητά μας και όπου υπάρχει ανάγκη.

To νέο εθελοντικό μας πρόγραμμα με τίτλο “Be The Hero” αναδεικνύει τη σημασία του εθελοντισμού στην υποστήριξη του κοινωνικού συνόλου, καθώς και την ευεξία που προσφέρει στη ζωή μας γενικότερα.

Εθελοντικές δράσεις ουσίας

Ήδη, στο πλαίσιο του προγράμματος “Be The Hero”, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο οργανώσαμε μια σημαντική δράση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης για την Απώλεια και την Σπατάλη Φαγητού. Η εθελοντική ομάδα μας, σε συνεργασία με την ΜΚΟ Δείπνο Αγάπης, προετοίμασε και μοίρασε 1.000 μερίδες φαγητού σε αστέγους και άπορους, σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Τον Νοέμβριο διοργανώσαμεδράση εθελοντικού καθαρισμού στην Πάρνηθα, σε συνεργασία με το κίνημα “Save Your Hood”. Εκεί, συγκεντρώσαμε πάνω από 4.000 λίτρα απορριμμάτων, καλύπτοντας μία έκταση περίπου 3.000 τ.μ.

Παραμένοντας πιστοί στη δέσμευσή μας για κοινωνική συνεισφορά, τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων, βρεθήκαμε στο πλευρό ευάλωτων συμπολιτών, στις περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε. Συγκεκριμένα,συγκεντρώσαμε σχεδόν ένα τόνο τρόφιμακαι τα παραδώσαμε σε φορείς και οργανισμούς, σε Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Κοζάνη, Εύβοια και Πάτρα.

Η δράση μας συνεχίζεται και το 2023, γιατί για όλους εμάς, ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής. Πρόσφατα,επισκεφθήκαμε το «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού (Κ.Α.Σ.Π.), Εκεί, δημιουργήσαμε ειδικούς πίνακες δραστηριοτήτων, δημιουργήσαμε Πασχαλινές λαμπάδες και φτιάξαμε γλυκά μαζί με τα παιδιά, μοιράζοντας αγάπη και έμπρακτη στήριξη.

Οι εργαζόμενοι ως… Ήρωες

Μέσω των δράσεων αυτών, μετατρεπόμαστε σε «ήρωες» της καθημερινότητας συμβάλλοντας στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω πρωτοβουλιών που συνεισφέρουν στο κοινό καλό. Δείχνουμε, σε κάθε ευκαιρία, την αλληλεγγύη και την προσφορά μας σε συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Ο ζήλος αυτός αποδεικνύεται και από το σύστημα άτυπης επιβράβευσης που έχει καθιερωθεί εσωτερικά. Μέσω αυτού, όλοι έχουμε τη δική μας προσωποποιημένη κορνίζα πάνω στην οποία κολλάμε stickers επιβράβευσης από κάθε εθελοντική δράση στην οποία συμμετέχουμε. Όσοι συγκεντρώσουν τα περισσότερα stickers κατά τη διάρκεια της χρονιάς, θα είναι οι ήρωες της πόλης!