ΗΑΕΕ: Η ενεργειακή στρατηγική της Ελλάδας στο επίκεντρο του 3ου In Focus

ΗΑΕΕ: Η ενεργειακή στρατηγική της Ελλάδας στο επίκεντρο του 3ου In Focus
Τετάρτη, 19/04/2023 - 15:42

Υπό το πρίσμα των πιο πρόσφατων εξελίξεων στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, η ΕΕ είναι πλέον αποφασισμένη να επιταχύνει το μερίδιο της σε Ανανεώσιμης Πηγές Ενέργειας προκειμένου να μειώσει δραστικά την εξάρτησή της από τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου πριν από το 2030.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων, η ΕΕ έχει δημιουργήσει αρκετά προγράμματα και κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένου του ΕΣΕΚ, το οποίο επιτρέπει στα κράτη μέλη να χαράξουν στρατηγική τους στόχους, τις πολιτικές και τα μέτρα τους για το κλίμα και την ενέργεια.

Με γνώμονα αυτές τις εξελίξεις, η ομάδα HAEE εγκαινιάζει το 3ο Τεύχος της σειράς «In Focus», το οποίο είναι αφιερωμένο στην ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας σε ένα πιο βιώσιμο και πιο πράσινο μέλλον.

Το 3ο τεύχος με τίτλο «Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ» διερευνά πώς οι στόχοι και οι εθνικοί στόχοι του «Νέου» ΕΣΕΚ επηρεάζουν το μέλλον του ελληνικού ενεργειακού τοπίου. Διερευνά το «μέλλον» των οκτώ πυλώνων της ενεργειακής στρατηγικής (ορυκτά καύσιμα, ηλιακός και χερσαίος άνεμος, υπεράκτιος άνεμος, πράσινο υδρογόνο, αποθήκευση ενέργειας, δίκτυο/διασυνδέσεις, ενεργειακή απόδοση και ηλεκτροκίνηση), τις επενδύσεις και τα έργα που σχεδιάζονται για το εγγύς μέλλον. Αυτό το τεύχος ολοκληρώνεται με συστάσεις που αφορούν πολλούς διαφορετικούς τομείς για την επίτευξη ενός πιο αποτελεσματικού και βιώσιμου ενεργειακού συστήματος.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει η ΗΑΕΕ προς τα μέλη της: Deloitte, EDP Renewables, Enel Green Power, EnEx Group, Exergia, Gears, PPC Renewables (PPCR), Trans Adriatic Pipeline (TAP), TÜV HELLAS (TÜV NORD) S.A.- για τη ανεκτίμητης αξίας και τεχνογνωσίας συμβολή τους στο νέο In Focus.

Η τυπική έκδοση του 3ου τεύχους του In Focus είναι ανοιχτή σε όλους συμπεριλαμβανομένων των πολύτιμων συνεισφορών των Μελών μας καθώς και του πρώτου κεφαλαίου του τεύχους που αναφέρεται στις Ενεργειακές Προοπτικές Ευρώπης και Ελλάδας. Κατεβάστε την τυπική έκδοση του 3ου τεύχους του In Focus εδώ

Η πλήρης έκδοση, που επιμελήθηκε η επιστημονική ομάδα του HAEE, περιλαμβάνει 3 ακόμη κεφάλαια που αξιολογούν τους νέους στόχους του ΕΣΕΚ της Ελλάδας, διερευνούν τους οκτώ πυλώνες της Ενεργειακής Στρατηγικής και τέλος παρέχουν συστάσεις για ένα πιο αποτελεσματικό και βιώσιμο ενεργειακό σύστημα. Η πλήρης έκδοση της έκδοσης είναι διαθέσιμη μόνο για Μέλη HAEE.