Enel: Στηρίξαμε για ακόμη μια χρονιά τον Ποδηλατικό Γύρο «Θυσίας»

Enel: Στηρίξαμε για ακόμη μια χρονιά τον Ποδηλατικό Γύρο «Θυσίας»
Παρασκευή, 07/04/2023 - 10:57

Στο πλαίσιο της δυναμικής παρουσίας μας σε δραστηριότητες που ωφελούν τις τοπικές κοινότητες στις περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε, στηρίξαμε για ακόμη μια χρονιά τον Ποδηλατικό Γύρο «Θυσίας» στα Καλάβρυτα.

Στηρίξαμε τον 45ο Ποδηλατικό Γύρο «Θυσίας», το σπουδαίο ποδηλατικό event που πραγματοποιήθηκε στην Πελοπόννησο από τις 24 έως και τις 26 Μαρτίου. Το event κορυφώθηκε με τον αγώνα που έγινε στην διαδρομή από το Νέο Λιμάνι Πάτρας έως την Ιστορική Μονή Αγία Λαύρας, στα Καλάβρυτα.

Δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που δηλώσαμε την έμπρακτη στήριξή μας στη διοργάνωση αυτή.Τον Μάιο του 2021 ήμασταν παρόντες στον 43ο Αγώνα «Θυσίας», του οποίου η διαδρομή πέρασε κοντά από το αιολικό πάρκο «Λίθος», εγκατεστημένης ισχύος 18,9MW. Ο αγώνας ήταν επίσης ένα ιστορικό και πολιτιστικό γεγονός, καθώς συνέπεσε με τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Μια δυναμική διοργάνωση

Ο Ποδηλατικός Γύρος «Θυσίας» αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ποδηλατικά event της χώρας, και προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες σπουδαίους αθλητές από όλη τη χώρα, αλλά και από το εξωτερικό. Στον φετινό αγώνα, που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, συμμετείχαν περισσότεροι από 320 ποδηλάτες, εκπροσωπώντας 48 σωματεία που ανήκουν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

Το ποδηλατικό event ξεκίνησε από την Παρασκευή 24 Μαρτίου με τον αγώνες ατομικής χρονομέτρησης. Συνεχίστηκε την επόμενη μέρα με αγώνα αντοχής, και κορυφώθηκε την Κυριακή 26 Μαρτίου με τον κλασικό αγώνα του Ποδηλατικού Γύρου Gran Fondo. Οι αθλητές ξεκίνησαν από το νέο λιμάνι τηςΠάτρας, και αφού διένυσαν μία δύσκολη διαδρομή συνολικά 100 χιλιομέτρων, έφτασαν σταΚαλάβρυτα, τερματίζοντας στηνΙερά Μονή της Αγίας Λαύρας.

Ένα «πράσινο» μήνυμα

Η στήριξή μας στον ποδηλατικό αγώνα επισφραγίστηκε από τη συμμετοχή εκπροσώπου μας στις απονομές των μεταλλίων, η οποία έγινε σε γιορτινή ατμόσφαιρα στον προαύλιο χώρο της Ιστορικής Μονής. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών κ.Βασίλης Διαμαντόπουλος, δήλωσε σχετικά:«Η συνεργασία μας με την Enel Green Power για τον Ποδηλατικό Γύρο προωθεί το κοινό μας όραμα για τη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Με τη διάδοση της ποδηλασίας ως μέσο μεταφοράς, ψυχαγωγίας και άθλησης, βοηθάμε όλοι στην οικοδόμηση ενός πράσινου μέλλοντος.».

Πρόκειται για μια ακόμη δραστηριότητα μας που ενσωματώνει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs) και συγκεκριμένα την προώθηση της Καλής Υγείας και Ευημερίας (SDG 3) και της Ποιοτικής Εκπαίδευσης (SDG 4). Μέσω του μοντέλου Creating Shared Value, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε βιώσιμα έργα και δημιουργούμε ακόμα περισσότερη αξία για την κοινωνία και τον πλανήτη.