Fuel Pass 2: Ανοίγει η είσοδος με ΑΦΜ

Fuel Pass 2: Ανοίγει η είσοδος με ΑΦΜ
Παρασκευή, 22/07/2022 - 13:06

Ανοίγει η πλατφόρμα Fuel Pass 2 και ξεκινά η είσοδος ανάλογα με το ΑΦΜ μέσα στις επόμενη εβδομάδα.

Μέσα στις επόμενες μέρες, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει το fuel pass 2 και η είσοδος θα γίνει ανάλογα με το ΑΦΜ.

Το Fuel Pass 2 φέρνει επιδοτήσεις έως και 100 ευρώ, με το μπόνους της ψηφιακής εκδοχής του που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στα βενζινάδικα.

Από την άλλη αν υπάρξει κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό, τότε μπορεί να γίνει ανάληψη των χρημάτων και χρήση τους παντού. Η αίτηση για το Fuel Pass γίνεται με κωδικούς taxisnet μέσω του gov.gr και η επιδότηση αφορά την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

1.Ποιους αφορά η επιδότηση;

Η επιδότηση στη βενζίνη αφορά σε φυσικά πρόσωπα (και ελεύθερους επαγγελματίες) φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας, με δηλωθέν εισόδημα τις 30.000 ευρώ για το φορολογικό έτος 2021, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού και έως τις 45.000 ευρώ.

2.Πόσο είναι το ποσό που θα δοθεί και για ποιο διάστημα;

Το fuel Pass 2 είναι συνέχεια του πρώτου προγράμματος επιδότησης καυσίμων και αφορά στο τρίμηνο Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα επιδοτηθούν με 80 ευρώ και οι ιδιοκτήτες δικύκλων και μοτοσικλετών με 60 ευρώ.

Στα νησιά η επιδότηση αυξάνεται στα 100 ευρώ για τους ιδιοκτήτες οχημάτων και στα 70 ευρώ για τα δίτροχα.

3.Τι αλλάζει αν επιλεγεί κατάθεση στον λογαριασμό μου αντί της ψηφιακής κάρτας;

Οποιος δεν κάνει χρήση κάρτας θα λάβει 15 ευρώ λιγότερα.

Ειδικότερα, εάν ο δικαιούχος χρησιμοποιήσει την ψηφιακή κάρτα για να λάβει την επιδότηση, το ποσό για το τρίμηνο στην ηπειρωτική Ελλάδα θα ανέλθει σε 80 ευρώ (με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό σε 65 ευρώ) έναντι των 45 ευρώ της προηγούμενης επιδότησης. Για τις νησιωτικές περιοχές (συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης) είναι 100 ευρώ (85 ευρώ για τραπεζικό λογαριασμό) έναντι των 55 ευρώ.

Για τις μοτοσικλέτες είναι 60 ευρώ (45 ευρώ για τραπεζικό λογαριασμό) έναντι των 35 ευρώ. Ειδικά για τις νησιωτικές περιοχές, για τις μοτοσικλέτες είναι 70 ευρώ (55 ευρώ για τραπεζικό λογαριασμό).

4.Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων;

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων θα ανοίξει στα τέλη Ιουλίου χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία.

5.Ποια είναι η διαδικασία για την υποβολή της αίτησης;

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας – αλλά και μέσω των ΚΕΠΕ- οι δικαιούχοι αιτούνται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στην οποία πιστώνεται το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης. Η ψηφιακή κάρτα εκδίδεται από τράπεζα. Η είσοδος του δικαιούχου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω gov.gr πραγματοποιείται με τους κωδικούς taxisnet. Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν.

6.Ποιές είναι οι καταστάσεις της αίτησης μου;

Η αίτηση κάθε πολίτη μπορεί να βρίσκεται σε μία από τις ακόλουθες καταστάσεις:

-Επεξεργασία από δικαιούχο

-Απορριφθείσα

-Υπό έλεγχο

-Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα

-Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα

-Εγκριθείσα

7.Ποια είναι η διαδικασία μετά την ολοκλήρωση της αίτησης;

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα και εμβάζει αμελλητί το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο.

8.Πώς θα ενημερωθώ ότι θα λάβω το επίδομα του Fuel Pass 2;

Η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας: α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.

9.Μπορώ να κάνω χρήση του ποσού της χρεωστικής κάρτας για οποιαδήποτε αγορά;

Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα, δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς καυσίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο, εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του.

10.Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στον λογαριασμό μου;

Εκτιμάται ότι τα χρήματα θα καταβληθούν στους δικαιούχους τον Αύγουστο.

Τελευταία τροποποίηση στις 22/07/2022 - 13:33