Fuel Pass 2 στο gov.gr: Πότε η αίτηση με ΑΦΜ και κωδικούς taxisnet

Fuel Pass 2 στο gov.gr: Πότε η αίτηση με ΑΦΜ και κωδικούς taxisnet
Τρίτη, 21/06/2022 - 15:03

Το Fuel Pass 2 στο gov.gr ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα. Δείτε πότε ξεκινά η αίτηση ανάλογα με το ΑΦΜ με κωδικούς taxisnet.

Το Fuel Pass 2 στο gov.gr ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα. Η διαδικασία για αίτηση ανάλογα με το ΑΦΜ με κωδικούς taxisnet. Οι αιτήσεις ξεκινούν τον Ιούλιο.

Την εξειδίκευση της κυβερνητικής παρέμβασης για τα καύσιμα, σε συνέχεια όσων ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιεί ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Για την ηπειρωτική περιοχή και τη χρήση κάρτας η επιδότηση θα ανέλθει στα 80 ευρώ για το τρίμηνο, ενώ για όσους όσους έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή αυξάνεται στα 100 ευρώ για το τρίμηνο, από 55 ευρώ που ίσχυε εως σήμερα.

Χωρίς κάρτα τα ποσά είναι 65 ευρώ σε κατάθεση και 85 ευρώ για νησιά.

Κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε καταρχήν, ότι η παρέμβαση «Fuel Pass 2» αφορά τους τρεις μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο και περισσότερους από τρία εκατομμύρια οδηγούς, ενώ η ενίσχυση προβλέπεται και για τις τιμές της βενζίνης και για το Diesel.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αύξηση της επιδότησης του «Fuel pass 2» από τα 45 στα 80 ευρώ για πληρωμή στην αντλία και για τις μοτοσικλέτες από τα 35 στα 60 ευρώ. Στα νησιά, «όπου ξέρουμε, ότι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα» ανέρχεται στα 100 ευρώ, αντί 55 που ήταν μέχρι σήμερα και για τα δίτροχα στα 70, από 40 που ήταν πριν.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σταϊκούρας:

Το φορολογητέο εισόδημα για το fuel pass 2 είναι έως 30.000 ευρώ και αυξάνεται έως 45.000 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Οσοι διαλέξουν ψηφιακή κάρτα, αντί για κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό, θα πάρουν επιπλέον 15 ευρώ, αντί για 5 ευρώ που ίσχυε έως τώρα στo Fuel Pass 1.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αφορά το εισόδημα στη νέα φορολογική δήλωση

Επεκτείνουμε την κάρτα καυσίμων για Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτεμβριο με μεγαλύτερη επιδότηση και για εισόδημα το 2021 έως 30.000 ευρώ προσαυξημένο κατα 3.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας και έως τα 45.000 ευρώ , ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Κατά 15 ευρώ αυξημένη η επιδότηση για χρήση κάρτας. Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει στα τέλη Ιουλίου, ενώ θα χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία από τις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 22/06/2022 - 13:57