Ενεργειακές εταιρείες δημιουργούν παγκόσμιο συνασπισμό συνθετικού φυσικού αερίου

Ενεργειακές εταιρείες δημιουργούν παγκόσμιο συνασπισμό συνθετικού φυσικού αερίου
Τετάρτη, 20/03/2024 - 12:42

Ο υπερμεγέθης κολοσσόςTotalEnergies, ένας άλλος γαλλικός ενεργειακός κολοσσός, ηEngie, και η αμερικανικήSempra Infrastructure ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να δημιουργήσουν έναν παγκόσμιο συνασπισμό για την υποστήριξη της παραγωγής και χρήσης του ηλεκτρονικού φυσικού αερίου (e-NG), ενός συνθετικού φυσικού αερίου που παράγεται από ανανεώσιμο υδρογόνο καιCO2.

Συνολικά οκτώ μεγάλες εταιρείες από τρεις ηπείρους - ηTotalEnergies και η γαλλικήEngie, η βελγικήTES, η αμερικανική εταιρείαSempra Infrastructure και οι ιαπωνικέςMitsubishi Corporation,Osaka Gas,Tokyo Gas καιToho Gas - ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εγκαινιάσουν τον παγκόσμιο συνασπισμό, «e-NG Coalition», σκοπός του οποίου είναι να υποστηρίξει την ανάπτυξη τουe-NG με αξιόπιστο, προσιτό και βιώσιμο τρόπο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ηTotalEnergies.

Ο νέος διεθνής συνασπισμός θα επιδιώξει να προωθήσει τη χρήση τουe-NG, που αναφέρεται επίσης ωςe-methane, και να υποστηρίξει την εμφάνιση μιας παγκόσμιας αγοράς. Οι ιδρυτικοί εταίροι θα επιδιώξουν επίσης να προωθήσουν την κατάλληλη υποστήριξη από τους φορείς χάραξης πολιτικής και την εναρμόνιση των εφαρμοστέων κανονισμών και προτύπων και να ενισχύσουν τη συνεργασία κατά μήκος ολόκληρης της αλυσίδας αξίας και σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές.

Σύμφωνα με τηMitsubishi, «τοe-NG θεωρείται μια βιώσιμη λύση "drop-in" για τους καταναλωτές φυσικού αερίου, καθώς δεν απαιτεί την τροποποίηση βιομηχανικών διαδικασιών και εφαρμογών για να χρησιμοποιηθεί στη θέση του συμβατικού φυσικού αερίου».

ΗTotalEnergies επεσήμανε άλλα πλεονεκτήματα τουe-NG ότι μπορεί να μεταφερθεί ή/και να υγροποιηθεί και στη συνέχεια να πωληθεί όπως το φυσικό αέριο, χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες υποδομές.

«Συνεπώς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους τελικούς πελάτες χωρίς καμία προσαρμογή στις εγκαταστάσεις τους, γεγονός που το καθιστά ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον συνθετικό καύσιμο για την υποστήριξη των προσπαθειών τους για την απαλλαγή από τον άνθρακα», δήλωσε η γαλλική υπερμεγέθης ενεργειακή εταιρεία, η οποία έχει θέσει το φυσικό αέριο και τοLNG στον πυρήνα της τρέχουσας και μελλοντικής εστίασης των δραστηριοτήτων της.

Πέρυσι, ηTotalEnergies δήλωσε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει μια μεγάλης κλίμακας μονάδα για την παραγωγή συνθετικού φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες - ένα έργο που θα επωφεληθεί από τις φορολογικές πιστώσεις του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού.

Στην ανακοίνωση που ανακοίνωσε τον συνασπισμόe-NG, ηTotalEnergies ανέφερε ότι επί του παρόντος μελετά το έργοLive Oak e-NG με τηνTES, για την παραγωγή 100.000 έως 200.000 τόνωνe-NG ετησίως στις Ηνωμένες Πολιτείες έως το 2030.

Τελευταία τροποποίηση στις 20/03/2024 - 12:46