ΑΔΜΗΕ: Μηνυτήρια αναφορά για δολιοφθορά στο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής

ΑΔΜΗΕ: Μηνυτήρια αναφορά για δολιοφθορά στο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής
Eurokinissi
Πέμπτη, 01/02/2024 - 19:30

Δολιοφθορά στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής σημειώθηκε χθες 31 Ιανουαρίου 2024 σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ, ενώ κατατέθηκε και μηνυτήρια αναφορά από τον εργολάβο στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα.

Το έργο υλοποιεί η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, «Αριάδνη Interconnection». Σημειώνεται ότι στόχος της δολιοφθοράς δεν ήταν η κλοπή υλικών αλλά η διακοπή των εργασιών για την ηλεκτρική διασύνδεση.

Η Αστυνομία ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα στη φύλαξη του συγκεκριμένου σημείου του έργου όπου βρίσκεται το όχημα και ο εξοπλισμός. Ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται παράλληλα σε συντονισμό με την Περιφέρεια Κρήτης και τις δημοτικές αρχές για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Στην παρούσα φάση, εξετάζεται το μέγεθος της καθυστέρησης που θα επιφέρει στην ολοκλήρωση του έργου το εν λόγω συμβάν, που θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης μιας κρίσιμης υποδομής για την Κρήτη, αλλά και -ακόμα χειρότερα- την υγεία και ασφάλεια εργαζομένων στο project, εγείροντας παράλληλα και κίνδυνο καταστροφής του εξοπλισμού.