ΕΕ: Αυξημένες οι εισαγωγές LNG από τη Ρωσία

ΕΕ: Αυξημένες οι εισαγωγές LNG από τη Ρωσία
Unsplash
Τετάρτη, 30/08/2023 - 17:57

Αυξημένες είναι οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG από τη Ρωσία σε σύγκριση με πριν από τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Τους πρώτους επτά μήνες του έτους, οι χώρες της ΕΕ εισήγαγαν 40% περισσότερο ρωσικό LNG σε δεξαμενόπλοια από την ίδια περίοδο το 2021, το έτος πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε η ομάδα εκστρατείας Global Witness.

Οι χώρες της ΕΕ εισήγαγαν 22 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ρωσικού LNG τον Ιανουάριο-Ιούλιο, ανέφερε η Global Witness σε ανάλυση δεδομένων από την εταιρεία ανάλυσης Kpler.

Η Ρωσία αποτελούσε περίπου το 16% των συνολικών εισαγωγών LNG της ΕΕ από τον Ιανουάριο-Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Aurora Energy Research.

Οι ρωσικές εισαγωγές LNG της ΕΕ τον Ιανουάριο-Ιούνιο θα ισοδυναμούσαν με περίπου 13 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου, δήλωσε η Aurora. Οι όγκοι είναι σχετικά μικρότεροι σε σύγκριση με την πολύ μεγαλύτερη ποσότητα φυσικού αερίου που εισήγαγε η Ευρώπη από τη Ρωσία πριν από τον πόλεμο της Ουκρανίας - περίπου 140 bcm ετησίως.