Π. Τζαννετάκης: Ο Όμιλος Motor Oil είναι απόλυτα προσηλωμένος στην επίτευξη μιας ασφαλούς ενεργειακής μετάβασης

Π. Τζαννετάκης: Ο Όμιλος Motor Oil είναι απόλυτα προσηλωμένος στην επίτευξη μιας ασφαλούς ενεργειακής μετάβασης
Παρασκευή, 28/04/2023 - 14:55

Την αναπτυξιακή δυναμική του ενεργειακού κλάδου καθώς και τα έργα που υλοποιεί ο Όμιλος στοχεύοντας στον πράσινο μετασχηματισμό, ανέδειξε ο αναπληρωτής CEO του Ομίλου Motor Oil, Πέτρος Τζαννετάκης, μιλώντας στο 8ο Delphi Economic Forum.

Ο κ. Τζαννετάκης τόνισε πως η στροφή σε εναλλακτικά καύσιμα και πηγές ενέργειας έχει μπει εδώ και αρκετά χρόνια στην ατζέντα του Ομίλου, πολύ καιρό πριν τη συνειδητοποίηση αυτής της ανάγκης, λόγω της πρόσφατης γεωπολιτικής κρίσης. «Με ορίζοντα το 2030 προχωράμε στο μεγαλύτερο επενδυτικό πλάνο ενεργειακής μετάβασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που αποτυπώνει τις στρατηγικές μας προτεραιότητες με “ πράσινο” χαρακτήρα. Το φιλόδοξο αυτό πλάνο συνολικά αγγίζει τα 4 δισ. ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις στρατηγικές συμμαχίες που συνάπτει ο Όμιλος, ο κ. Τζαννετάκης στάθηκε στην εμβληματική συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 40 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την ανάπτυξη δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και σταθμών υδρογόνου στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε επίσης στις νέες θυγατρικές του Ομίλου Motor Oil, την Verd που δραστηριοποιείται στον τομέα των βιοκαυσίμων, παράγοντας βιοντίζελ μέσα από την ανακύκλωση του χρησιμοποιημένου οικιακού λαδιού και την Τhalis E.S. που εστιάζει στην παροχή καινοτόμων λύσεων στον τομέα της διαχείρισης περιβάλλοντος καθώς και στην MORE (Motor Oil Renewable Energy) που δραστηριοποιείται στις καθαρές μορφές ενέργειας.

Τέλος επεσήμανε ότι η Ελλάδα διαθέτει όλα τα εχέγγυα και στρατηγική γεωγραφική θέση Ελλάδα να γίνει ένας ενεργειακός κόμβος και μένει να διασφαλίσει σταθερότητα και συνέπεια στις μελλοντικές επιλογές. «Το ενδιαφέρον αυξάνεται εκθετικά για στρατηγικές επενδύσεις σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ η ψήφος εμπιστοσύνης σε έργα στρατηγικής σημασίας για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας ισχυροποιείται», ανέφερε.